Košarkaški turnir „Akropolis kup“ u Atini završen je opštom tučom između igrača Srbije i Grčke dva minuta pre kraja njihovog međusobnog susreta u trećem kolu. Najgore je prošao Janis Burusis, koga je kapiten „orlova“ Nenad Krstić udario stolicom po glavi. U trenutku prekida domaća selekcija vodila je sa 74:73.

Incident je počeo krajnje bezazleno posle pokušaja Focisa da postigne trojku, ali ga je Teodosić tom prilikom faulirao, dodirnuvši ga po ruci tokom skoka. Iako je plejmejker „orlova“ pokušao da objasni rivalu da namere da ga faulira nije bilo, Focis mu se „uneo u lice“ i odgurnuo ga što je bio povod za masovnu tuču. Sukobili su se Kešelj i Carcaris, a gorostasni Skorcijanitis je razgrtao sve pred sobom želeći da zada što više udaraca reprezentativcima Srbije koji su se našli na parketu. Tada se umešao i kapiten Srbije Krstić, nekoliko puta je sa leđa udario grčkog centra u glavu. Njihov duel pokušali su da razdvoje Rašić i Burusis, koji nije ni igrao na ovom meču. U opštem metežu Krstić je stolicom udario u glavu Burusisa koji je okrvavljen izašao sa parketa.

Tokom čitavog meča igralo se na „ivici noža“, jer su igrači obe reprezentacije bili izuzetno nervozni, očigledno svesni činjenice da im je ovo možda i poslednja šansa da se dodatno nametnu selektoru i nađu na spisku učesnika Svetskog prvenstva. Selektor Srbije Dušan Ivković isključen je u finišu treće četvrtine posle rasprave sa sudijama. Nijedna od ekipa nije uspela da obezbedi opipljiviju prednost tokom meča, što je još više podiglo nervozu kod košarkaša.

Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji bili su Teodosić sa 17 i Krstić sa 16 poena. Kod Grka prednjačili su Skorcijanitis sa 18 i Spanulis sa 17 postignutih poena. U prvom meču poslednjeg dana „Akropolis kupa“ Slovenija je lako savladala Kanadu sa 86:71.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari