Predsednik Opštine Inđija Goran Ješić učestvovao je na drugoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Teritorijalni marketing i industrijske zone – Iskustva i dobra praksa“, koja je održana ovih dana u Prijedoru. Konferenciju je organizovala Agencija za ekonomski razvoj opštine Prijedor u saradnji sa Ministarstvom privrede, energetike i razvoja Republike Srpske i Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća -RARS.

Goran Ješićje govorio o načinima upravljanja opštinom, razvoju industrijskih zona i tehnološkog parka u Inđiji, kao i o važnosti marketinga u privlačenju investicija. Prema njegovim rečima, upravljanje opštinom je veoma slično kao i upravljanje velikim kompanijama.

– Mnogo smo uložili u opremanje naših radnih zona i u marketing, sada nam se to vraća. Investitori dolaze u Inđiju, a za nas su sada najbolja preporuka kompanije, koje su većpočele da rade u našoj opštini, poput Henkela. Naš osnovni problem je to što država manje novca daje za velike projekte, dok neke opštine dobijaju značajna sredstva samo na osnovu toga što su nerazvijene, a ništa ne čine da promene situaciju u svojoj sredini – rekao je Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari