Opština Knić: Netačno da Knić ima najviše zaraženih koronom u jednom danu 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Informacija da Knić ima najviše zaraženih korona virusom u jednom danu u Srbiji nije tačna, naveli su danas iz Opštine Knić.

Opština je demantovala agencijsku vest „Knić i Valjevo imaju najveći procenat novozaraženih korona virusom“, objavljenu juče na sajtu Danasa.

„Prema podacima Instituta za javno zdrvlje Kragujevac, najviše zaraženih -27 opština Knić imala je 9. decembra, što je u odnosu na 100.000 stanovnika 189, a ne 208 novoinficiranih kako ste naveli. Prema zvaničnim podacima kragujevačkog Instituta, od početka epidemije korona virus je potvrđen kod 379 građana, шto je 2,66 ukupnog broja stanovnika. Imamo manji broj zaraženih od Kragujevca sa 6,03 odsto i od proseka Šumadijskog okruga koji iznosi 4,8 odsto.

Netačne informacije izazivaju paniku kod građana. Svesni smo da je stanje teшko i da se situacija menja iz dana u dan, ali neisitine nikome ne mogu biti od koristi.

Očekujemo, da u skladu sa Zakonom o informisanju i profesionalnom etikom objavite tačne informacije o broju zaraženih korona virusom u opшtini Knić“, navodi se u demantima opštine Knić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari