Komisija za stambene potrebe opštine Bor raspisala je juče javni oglas za otkup stanova, a za tu namenu je iz fondova solidarnosti i za otkup stanova izdvojeno 40 miliona dinara.


Predsednik opštinske komisije za zadovoljenje stambenih potreba

Vladan Novović rekao je da se planira ulaganje 20 miliona dinara u izgradnju novih stambenih jedinica i da će neki stanovi biti namenjeni mladim bračnim parovima i invalidima.

– Ideja je da se u narednom periodu otkupi nekoliko stanova za koje bi mogli da konkurišu mladi bračni parovi kako bismo ih podstakli da ostanu da žive i rade u svom rodnom gradu – rekao je Novović.

On je dodao da se planira ulaganje 20 miliona dinara u nadogradnju ravnih krovova na zgradama u Boru jer na četiri lokacije u centru grada postoji saglasnost skupštine stanara.

– Na tim lokacijama bi moglo da se izgradi 20 novih stambenih jedinica – kazao je on.

Prema njegovim rečima, za nadograđen stan od oko 50 kvadrata, cena izgradnje bila bi oko 320 evra po kvadratu.

Novović je kazao da će stanovi biti dodeljeni i opštinskim kadrovima.

Naselje Pesak u Kladovu

Kladovo – Opština Kladova planira da do kraja 2011. godine sprovede završne radove u zgradi za solidarno stanovanje u naselju Pesak. Kako bi se ovaj objekat doveo u funkciju stanovanja nisu potrebna velika ulaganja, a kompletni radovi na uređenju zgrade i dvorišta mogu biti završeni u planiranom roku, izjavio je lokalnim medijima u Kladovu načelnik opštinske uprave Kladovo Jovan Stingić. Stingić je takođe rekao da u pomenutom objektu ima 18 stanova koji će biti ponuđeni mladim bračnim parovima po posebnim kriterijumima uz mogućnost otkupa na 20 godina. Inače, kompletne poslove finansiraće lokalna samouprava. J. B. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari