Pripadnici kriminalističke policije uhapsili su i istražnom sudiji Okružnog suda u Kragujevcu priveli Čedu Đorđevića(34), nekadašnjeg načelnika Odeljenja za budžet i računovodstvo opštine Aranđelovac, Jovana Čolovića(35), vlasnika kamenorezačke radnje u mestu Banja i Zorana Sakića (40), vlasnika preduzeća „Beting“ iz Beograda, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

 Đorđevići Čolovićterete se i za falsifikovanje službene isprave. Sumnja se da je Čolović, tokom 2007. i 2008. godine, opštini Aranđelovac ispostavio fiktivne račune za materijal i radove, u ukupnom iznosu od više od 3,24 miliona, iako njegova radnja nikakav materijal opštini nije isporučila, niti izvela radove. Čeda Đorđević, u to vreme načelnik Odeljenja za budžet i računovodstvo opštine, iako upoznat sa tom činjenicom, odobrio je isplatu sredstava Čolovićevoj firmi, čime je opštinsku kasu oštetio za višemilionski iznos.

Sumnja se i da je Zoran Sakić, u 2007. godini, pored računa koje je njegovo preduzeće ispostavilo za materijal i obavljene radove, opštini Aranđelovac dostavio i od nje naplatio račune u vrednosti od 660.000 dinara za materijal koji nije isporučio i poslove koje nije obavio, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je kriminalistička policija, krajem 2008, javnom tužilaštvu u Aranđelovcu, protiv Đorđevića i tadašnjeg predsednika aranđelovačke opštine Radosava Švabića, podnela dve krivične prijave, zbog sumnje da su počinili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti. Sumnja se da su oni nenamenski potrošili sredstva opštine, dobijena od Hipo Alpe Adria banke iz Beograda, u ukupnom iznosu od 950.000 evra. Istražni sudija Okružnog suda je Đorđeviću i Čoloviću odredio pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari