Žene se politički angažuju unazad više od sto godina na različite načine. One hrabrije koje pripadaju generacijama naših baka za nas su izborile pravo glasa, pravo nasleđivanja imovine i pravo da kažemo – ja sam žena, imam pravo izbora. Na nama je da dug koji imamo prema njima vratimo svojim kćerkama i svojim sinovima da oni imaju još bolji kvalitet života – rekla je predsednica Foruma žena DS Gordana Čomić u Inđiji na Osnivačkoj skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Demokratske stranke.

Žene se politički angažuju unazad više od sto godina na različite načine. One hrabrije koje pripadaju generacijama naših baka za nas su izborile pravo glasa, pravo nasleđivanja imovine i pravo da kažemo – ja sam žena, imam pravo izbora. Na nama je da dug koji imamo prema njima vratimo svojim kćerkama i svojim sinovima da oni imaju još bolji kvalitet života – rekla je predsednica Foruma žena DS Gordana Čomić u Inđiji na Osnivačkoj skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Demokratske stranke. Kako je rečeno, Forum je osnovan sa ciljem da grade bolje i pravednije društvo. Za prvu predsednicu inđijskog Foruma izabrana je Ljiljana Tunić, dok su potpredsednice Ivanka Živković i Slađana Farkić. Inače, od juna ove godine Inđija ima svog predstavnika u Forumu žena PO DS Grozdanu Radenković, koja je izabrana za potpredsednika.
Prema uverenju Gordane Čomić pravi razlog organizovanja žena Demokratske stranke u Forum žena ima dva jasna cilja u 2007, 2008. i 2009. godini, a to je da se izbore za smanjenje selektivne primene zakona, jer od toga najviše trpe žene.
– Posebnom akcijom pozivaćemo žene da izađu na izbore, jer one čine 52 odsto populacije, ako izbori prođu bez odlučnog ženskog glasa, to neće biti izbori koji daju najbolje ekipe za rad na javnim poslovima i brigu za građanke i građane Srbije – kaže Čomić.
Od 45 opštinskih odbora DS u Vojvodini, u 35 su u poslednjih pet godina, zaključno sa inđijskim, osnovani Forumi žena što u neku ruku predstavlja reformisanje Demokratske stranke i pruža i ženama i muškarcima jednake šanse da se politički angažuju i doprinesu razvoju društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari