Opštinski odbor SSP: Nehigijena na Čukarici 1Foto: Inicijativa A11 (arhiva)

Jedan od najvećih problema opštine Čukarica je (ne)higijena javnih površina, među kojima neslavni rekord pripada Čukaričkoj padini i delu Žarkova, navodi Opštinski odbor SSP Čukarica u saopštenju.

Kako tvrde, Čukarička padina, samo šest kilometara udaljena od centra grada, godinama je zaboravljena od komunalnih službi i sve više se pretvara u deponiju. Prepuni kontejneri, razbacano đubre, naročito oko terena za igru dece i ispod prozora pojedinih stambenih zgrada, gde se izliva čak i kanalizacija, daju prizor scena iz horor filmova i stvaraju osećaj gadosti, beznađa, užasa.

Prema njihovim rečima, najgora situacija je u okruženju nekadašnje škole i oko nekoliko zgrada u Radničkoj ulici, kao i u šumi s druge stane magistrale, gde se godinama pale gume i time u toj meri zagađuje vazduh i zemljište da je pitanje dana kada će doći do ekološke katastrofe.

„Slična situacija je ispod mosta u Žarkovu. Neprijatni mirisi, đubre i zapušteno rastinje na sve strane…“, piše u saopštenju, i dodaje se da problem ovih deponija postoji više od decenije.

Takođe, da se o njemu mnogo pisalo, ali ništa nije učinjeno, već da je, naprotiv, situacija je sve dramatičnija.

„A gradske i opštinske vlasti ne samo da ne reaguju, već kao da svesno izbegavaju obaveze koje zakon striktno propisuje.Zato je krajnje vreme da se ovaj problem trajno reši, kako bi stanovnici ovih delova Čukarice živeli u humanim uslovima, zbog čega su i kupovali stanove u ovom, nekada divnom naselju“, zaključuje Opštinski odbor SSP Čukarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari