U prizemlju zgrade opštinske uprave u Kuli traju završni radovi na adaptaciji budućeg Uslužnog centra u kojem će građani obavljati sve poslove vezane za lokalnu samoupravu. U ovom prostoru ukupne površine od oko 250 kvadratnih metara naći će se sve službe koje su u stalnom kontaktu s građanima, a koje su trenutno raštrkane po celoj zgradi kulske opštine.

U prizemlju zgrade opštinske uprave u Kuli traju završni radovi na adaptaciji budućeg Uslužnog centra u kojem će građani obavljati sve poslove vezane za lokalnu samoupravu. U ovom prostoru ukupne površine od oko 250 kvadratnih metara naći će se sve službe koje su u stalnom kontaktu s građanima, a koje su trenutno raštrkane po celoj zgradi kulske opštine. Prema rečima Velibora Milojičića, predsednika Privremenog organa opštine Kula, posle otvaranja Uslužnog centra građani praktično više neće imati više potrebe da se penju na više spratove zgrade opštine.
– Na jednom će biti matična služba, overavanje dokumenata, kompletna društvena briga o deci, služba za izbeglice, za poslove privatnih preduzetnika, biće jedan šalter odeljenja za utvrđivanje i naplatu poreza, kao i šalter pošte, a pored pisarnice biće i prostorija u kojoj će građani besplatno moći da kopiraju svoja dokumenta – rekao je Milojičić koji tvrdi da je opremanje Uslužnog centra veliki korak napred za lokalnu samoupravu u Kuli jer će biti omogućen znatno efikasniji kontakt s građanima.
U Uslužnom centru, ali i u celoj zgradi opštine, biće uvedena savremena informatička tehnologija, uz odgovarajući softver i svi računari će biti povezani u jedinstveni sistem koji će omogućiti da svi podaci koji se unesu u Uslužnom centru istog momenta biti na raspolaganju svim službama opštinske uprave, što je preduslov za efikasniji rad naših službi i kompletne lokalne samouprave.
Ova investicija koštala je oko 30 miliona dinara, od čega je 3 miliona izdvojilo Republičko ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok je ostatak obezbeđen iz opštinskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari