Crvena zvezda danas (16.00, RTS1) gostuje u Tbilisiju ekipi Dinama u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ono što je svakako sigurno, jeste da su prvotimci našeg najtrofejnijeg kluba otišli u Gruziju da bi sebi i ljubiteljima crveno-belih dokazali da mogu preskočiti još jedan stepenik do ligaškog dela navedenog takmičenja.

 

Dinamo – Crvena zvezda

Stadion: Boris Paičadze. Gledalaca: 60.000. Sudija: Pol Van Bokel (Holandija)

Dinamo Tbilisi: Lorija, Tomašvili, Koškadze, Kmaladze, S. Kašia, Merebašvili, Vatadze, Đuse, Digmelašvili, Nergadze, G. Kašia. Trener: Kakha Kačarava

Crvena zvezda: Pavlović- Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević – Isah, Bogdanović, Lazetić, Kadu – Jevtić, Lekić. Trener: Vladimir Petrović

 

Smirenost i sigurnost definitivno karakterišu dvadesetdvogodišnjeg golmana Bojana Pavlovića, koji zajedno sa svojim saigračima očekuje miran revanš na Marakani.

– Ne mogu da kažem da je Dinamo jedan od onih protivnika koji deluju neozbiljno, štaviše, baš takvih moramo da se pazimo i nikako ne smemo da ih potcenimo. Siguran sam da će nam ovo gostovanje biti izuzetno teško, ali mi imamo malu prednost u odnosu na njih, s obzirom na to da se drugi meč igra na našem stadionu. Važno je da u Gruziji ne primimo gol i sve će da biti u redu – naveo je golman Zvezde.

Izabranike Vladimira Petrovića Pižona mogla bi da zaplaši činjenica da će igrati na stadionu Boris Paičadze čiji je kapacitet blizu 60 hiljada sedećih mesta, ali prema rečima „jedinice“ iz Ljutice Bogdana 1a, to neće biti problem.

– Upoznati smo sa tom informacijom i znamo da imaju veliki stadion, ali ako hoćete iskreno, ne verujem da će biti pun. Dosta pratim inostrani fudbal i znam da im podrška sa tribine i nije na nekom zavidnom nivou. Mada, ako tako gledamo, naša Marakana je velika, a navijači fenomenalni. To nam neće predstavljati nikakav problem. Puni smo optimizma i jedva čekamo da utakmica počne – završava Pavlović.

Evidentno je da će crveno-beli ostaviti srce na terenu i da će ih i ovog puta krasiti kolektiv, kako bi se ponovila slična partija kao sa Rudarom u drugom kolu kvalifikacija. Pižonovi momci će morati da budu više nego oprezni ukoliko žele da mreža golmana Pavlovića ostane netaknuta. Utakmica se igra od 18 časova po lokalnom, odnosno, 16 časova po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari