Nekadašnji načelnik Generalštaba SCG Branko Krga saslušan je juče kao svedok u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, i po rečima advokata Gorana Petronijevića, potvrdio je navode prijave bivšeg načelnika Uprave bezbednosti VJ Ace Tomića protiv Borisa Tadića.

Petronijević, koji zastupa Tomića, preneo je Danasu, da je Krga izjavio da je 25. marta 2003. pokušao da ubedi tadašnje ministre odbrane, policije i pravde – Tadića, Dušana Mihajlovića i Vladana Batića da ne mogu da penzionišu aktivnog vojnog generala. Svedok je ispričao i da je procedura penzionisanja sprovedena u roku od nekoliko sati. Posle ovog svedočenja, Petronijević očekuje da će biti predat optužni predlog protiv Tadića. Advokat dodaje da postoji mogućnost i da podnese krivičnu prijavu protiv nadležnog tužilaštva „zato što je ovaj predmet dugi niz godina držalo u fioci“.

Tomić je 2004. podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Srbije Tadića zbog sumnje da ga je nezakonito penzionisao u vreme dok je bio ministar odbrane SCG. U prijavi se tvrdi da je razlog penzionisanja u martu 2003. bio da se omogući da Tomića uhapsi civilno pravosuđe u akciji Sablja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari