Vlasnici građevinskih objekata i pontona na Gružanskom jezeru optužili su radnike kragujevačkog „Vodovoda i kanalizacije“ da su im bespravno rušili imovinu.

Kako je izjavio jedan od vlasnika objekata na Gružanskom jezeru Mihajlo Jaćimović, oko 20 radnika kragujevačkog preduzeća došlo je sa građevinskim oruđem da ruše pontone.

– Bez najave upali su na imanja i počeli da viču da će sve baciti u vazduh, a nas u jezero i podaviti, pri čemu se niko nije predstavio, pa smo zvali policiju. U strahu smo da će opet da dođu – rekao je Jaćimović.

Prema njegovim rečima, srušeno je nekoliko pontona za koje su vlasnici imali dozvole. Jaćimović je dodao da su se vlasnici objekata nakon toga organizovali i sada stražare noću.

Advokat Dragan Tomašević rekao je da je juče Opštinskom tužilaštvu u Kragujevcu podneo krivičnu prijavu protiv kragujevačkog preduzeća zbog ugrožavanja sigurnosti većeg broja građana. On dodaje da većina vlasnika ima dozvole za pontone, a spremni su i sami da ih sruše ako njihovi objekti ugrožavaju jezero na bilo koji način. Direktor „Vodovod i kanalizacija“ Obren Ćetković rekao je da se sve radi u skladu sa zakonom i da radnici koji su došli na jezero nikome nisu pretili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari