Orbović čestitao Dan građevinara Srbije 1Građevinsci među najtaženijim zanimanjima, Foto: Miroslav Dragojević (Arhiva)

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović čestitao je danas svim građevinskim radnicima Dan građevinara Srbije – 8. avgust, uz obećanje da će Sindikat svakodnevno insistirati na poboljšanju uslova rada, dostojanstvenim zaradama i mnogo većem ulaganju u zaštitu i zaštitnu opremu.

Orbović je u čestitki naveo da su veliki broj gradilišta, novih građevinskih objekta i infrastukturnih projektata značajan pokretač privrednog rasta, ali da su i problemi veliki.

Mnogo je onih koji u ovom sektoru rade na crno, zarade su manje od prosečne i nedovoljne za dostojanstven život, a rizici veliki zbog neadekvatne zaštite ali i ekstremnih spoljnih uslova u kojima često rade, istakao je Orbović i ukazao da je u tom sektoru ogroman broj povreda, pa i onih sa smrtnim ishodom.

Savez samostalnih sindikata Srbije će se još odlučnije boriti protiv ovakve statistike i zahtevati stroge kazne za poslodavce i kompanije koje angažuju radnike na crno, bez ugovora i prava, ali i za poslodavce na čijim gradilištima se radnici povređuju zbog uštede na sredstvima i opremi za zaštitu, poručio je Orbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari