ORCA pozvala ljude u akciju opremanja Ljubinkinog legata 1Foto: sajt ORCA

Organizacija za zaštitu životinja ORCA saopštila je da je prikupila preko 50 odsto sredstava za opremanje prvog Studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja „Ljubinkin legar“ i pozvala ljude da se uključe u akciju.

„Zahvaljujući podršci preko 140 donatora koji su se uključili u našu kampanju prikupljanja sredstava donacije.rs/ljubinkinlegat, prikupljeno je preko polovine potrebnog iznosa za osnivanje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode u Srbiji. I ne samo to. Tokom kampanje ORCA je primila svoj drugi legat u vidu još jednog stana! Tako su se stvorili uslovi da dupliramo uspeh“, saopštila je ORCA.

Navode da je sve je počelo tako što je žena velikog srca, Ljubinka Vivčar, organizaciji ORCA testamentom ostavila svoj stan od 35m2 u Beogradu, verujući u važnu misiju.

„Želeli smo da njen velikodušni gest omogući razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i zaštitu prirode u našoj zemlji“, dodaju iz ORCE.

Jedna od njih je Slavica Squire, osnivač prvog NLP instituta i Coaching Akademije koja je sama duplirala sve ono što su polaznici njene edukacije sakupili.

Tako smo za jedan dan prikupili preko 130.000 dinara. Pogledajte zašto je ona odlučila da podrži kampanju na https://youtu.be/brY4QkXV9TU. Istog dana, na oduševljenje i radost svih prisutnih, polaznica Bojana Stanković je ponudila da umesto novčane pomoći, zavešta svoj stan, saopšteno je iz ORCE.

„Da bismo sakupili 100 posto sredstava potrebnih da Ljubinkin stan adaptiramo za život i školovanje generacija studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi i tako direktno pomognu hiljadama životinja, potrebna nam je i vaša pomoć“, navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari