Organizator protesta protiv rudarenja iz Rače Tomislav Veljković dao izjavu u policiji 1Foto: Dejana Majstorović

U Policijskoj stanici u Rači večeras je saslušan organizator protesta zbog istraživanja litijuma koji je održan u tom mestu početkom avgusta, Tomislav Veljković, a povodom krivične prijave koju su protiv njega podneli „zabrinuti građani“.

Veljković se u prisustvu advokata u Policijskoj stanici zadržao oko jedan sat.

Rekao je agenciji Beta da je saznao da je krivična prijava protiv njega podneta još 26. jula, odnosno pre održavanja protesta 5. avgusta protiv istraživanja litijuma u Rači.

Ocenio je da se radi o pritisku na njega zbog organizacije protesta u Rači i zbog njegovog učešća na protestima protiv rudarenja širom Srbije.

Istakao je da je poziv za odlazak u policiju stigao uoči sutrašnje blokade saobraćaja u Preljini u kojoj će učestvovati, što verovatno zna i policija.

Rekao je da su se večeras u Policijskoj stanici u Rači prema njemu ponašali korektno.

Kazao je da je odgovarao na pitanja u vezi sa svojim Fejsbuk i Instagram nalogom, te da su tražili da potvrdi da ih on koristi

kazao je da su pitanja odnosila i na njegove objave o otpočinjanju istražnih radnji za otvaranje novog rudnika za eksploataciju litijuma na Visku.

Negirao je da mu je namera bila da uznemiri javnost ili širi paniku, za šta ga u krivičnoj prijavi terete neimenovani, navodno „zabrinuti građani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari