„Orkestar 100 violina“ za Dan grada Subotice 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Za Dan grada Subotice, koji se proslavlja 1. septembra, na Gradskom trgu nastupiće romski simfonski “Orkestar 100 violina” iz Budimpešte i estradna umetnica Zorica Brunclik.

Nastupi su ugovoreni preko Turističke organizacije grada Subotice, a za nastup romskog orkestra iz gradskog budžeta je izdvojeno 1,18 miliona dinara, dok je za nastup estradne umetnice Zorice Brunclik opredeljeno 1,3 miliona dinara.

U umetničkom delu programa povodom proslave Dana grada nastupiće još i Subotički simfonijski orkestar, koji će 3. septembra održati svoj tradicionalni koncert na kojem će kao solista nastupiti poznati violinista Stefan Milenković, dok će u okviru sportskog dela programa 28. avgusta biti održan 5. Subotički polumaraton.

Uvertiru u proslavu Dana grada napraviće “Interetno” festival koji organizuje Mađarski kulturni centar “Nepker” od 23. do 27. avgusta, kao i koncert pod nazivom “Pod sjajem zvezda” koji organizuje Fondacija “Subotička Sinagoga” 29. avgusta u dvorištu ovog sakralnog objekta na kojem će nastupiti Angela Kassiani (sopran), Aleksandar Stefan Radišević (bariton) i Nevena Živković (klavir).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari