Dokazao se kao partijski doušnik koji će sad nastaviti da proganja i prisluškuje nepodobne građane: Šta još opozicionari misle o imenovanju Orlića na mesto šefa BIA? 1Foto: Beta/Milan Obradović

Imenovanje Vladimira Orlića na funkciju šefa BIA, za sagovornike Danasa, iz redova opozicije, kojima je Orlić sa mesta predsednika Skuštine neretko oduzimao reč, vređao ih, zastupajući striktno i sa posebnim žarom interese režima SNS, razume se, vrlo je loša vest.

Dok jedni smatraju da je ta vest loša imajući u vidu da je Orlić svu svoju inteligenciju, koju, smatraju, neizostavno ima u viskom procentu, stavio isključivo da učvrsti mafijašku vlast, za druge je on neko ko ih podseća na neinteligentne ljude iz domaćih serija koji svojom glupošću upropaste sve čega se u javnim poslovima dotaknu.

Slažu se, svakako, u tome da će Orlić nastaviti u punom kapacitetu da sa mesta šefa BIA prisluškuje, progoni i maltretira građanke i građane koji drugačije misle i kritički su nastrojeni prema vlasti Aleksandra Vučića.

Dokazao se kao partijski doušnik koji će sad nastaviti da proganja i prisluškuje nepodobne građane: Šta još opozicionari misle o imenovanju Orlića na mesto šefa BIA? 2
Foto:Printscreen RTS2

„Jako loša vest za demokratiju u Srbiji“

Mislim da je ovo jako loša vest za demokratiju u Srbiji. Vladimir Orlić je kao predsednik Narodne skupštine pokazao da je spreman na sve kada se radi o obračunavanju sa neistomišljenicima Vučićevog režima. Iako je bio na jednoj od najvažnijih državnih funkcija, koja bi trebalo da bude primer za dijalog, uvažavanje i demokratiju u društvu, on se isključivo bavio obračunima sa opozicijom – ocenjuje za Danas Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i narodni poslanik.

On očekuje da se nastavi i prisluškivanje, i praćenje, i sve vrste sabotaža i podmetačina prema nepodobnim građanima, kao i zaštita kriminalaca i Vučićevih poslušnika od pravde i zakona, u čemu je BIA imala učešća i do sada.

– Da stvar bude gora, radi se o čoveku visoke inteligencije koji je svoje sposobnosti u potpunosti stavi u službu kriminalnog naprednjačkog režima. Ovo ga čini i izuzetno opasnim, a ova vest o njegovom postavljenju na čelo BIA treba da zabrine sve građane kojima je stalo do demokratskog, slobodnog i uređenog društva u kojem se poštuje vladavina prava, a ne volja jednog čoveka. Orlić sigurno na umu nema javni, već interes Aleksandra Vučića i njegove kriminalne hobotnice – zaključuje Radomir Lazović.

Dokazao se kao partijski doušnik koji će sad nastaviti da proganja i prisluškuje nepodobne građane: Šta još opozicionari misle o imenovanju Orlića na mesto šefa BIA? 3
foto FoNet Ana Paunković

„Orlić će braniti vladajuću partiju a ne državu i građane“

Prema rečima Miroslava Aleksića, predsednika Narodnog pokreta Srbije i narodnog poslanika, odavno je ova vlast urušila sistem vrednosti i kompetencija, tako da na funkcije dolaze oni koji su spremni da brane isključivo vladajuću partiju a ne državu i građane.

– Orlić se dokazao kao partijski juršnik koji sa bezbednošću nema nikakve veze ali će sigurno u BIA brinuti o interesima stranke i izvršavati naloge šefa stranke. Što se tice građana i države, bićemo još više nebezbedni nego što smo do sada bili – smatra naš sagovornik.

Dokazao se kao partijski doušnik koji će sad nastaviti da proganja i prisluškuje nepodobne građane: Šta još opozicionari misle o imenovanju Orlića na mesto šefa BIA? 4
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Još da Orlić vrati Dijanu Hrkalović“

Srđan Milivojević, funkcioner Demokratske stranke i narodni poslanik u izjavi za Danas kaže da s obzirom na to da je čak i Aleksandar Vulin dospeo do fotelje direktora BIA, sada je, ističe dalje, sasvim sve jedno ko će biti novi stečajni upravnik ovog nekada važnog bezbednosnog resora a danas čuvara fotelje Aleksandra Vučića.

– Vladimir Orlić je poznat kao poslušnik Aleksandra Vučića kome kad Vučić kaže skači, ovaj ne pita zašto nego koliko visoko. Interesantno je da je sve vreme od kada je Ana Brnabić predsednica Narodne Skupšine, Vladimir Orlić zadržao obezbeđenje, na posao je dolazio u pratnji dva automobila pod rotacionim svetlima. Što bi rekao Šojić kao da mu je skupštinski nadimak Dvoglavi Arapin ne Sima Gluvac – kaže sagovornik Danasa.

U skupštinskim kuloarima već mesecima se spominjalo da Orlić odlazi da sredi BIA kao što je sredio parlament, dodaje.

– Imenovanjem Vladimira Orlića za direktora BIA, Vučić je poslao jasnu poruku da Ivanjica ima Nušićijadu koja se održava tri dana u godini a da se od danas u Srbiji organizuje Šojićijada koja će trajati 365 dana godišnje. Još da Orlić vrati Dijanu Hrkalović pa da neko ugasi svetlo i u Kraljice Ane. Naposletku, ovo imenovanje verovatno je dočekano uz slavljenički šampanjac u štabu mafije, pripremama za presecanje crvene vrpce na nekoj novoj Jovanjici i pakovanjem Tomislava Radovanovića za odlazak na mesto direktora policije – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari