Sjajna igra, odličan rezultat – najkraći je opis prijateljskog meča u Pretoriji u kojem su fudbaleri Srbije nadigrali domaćina narednog Svetskog prvenstva, Južnu Afriku – 3:1 (0:0). „Orlovi“ su sinoć prikazali odličnu igru uprkos tome što u ekipi nije bilo kapitena Dejana Stankovića (tražio poštedu zbog klupskih obaveza) i vicekapitena Nemanje Vidića (povređen), a u njihovom odsustvu zablistao je igrač Mančester junajteda, dvostruki strelac na meču, Zoran Tošić, ali i Danko Lazović, koji je postigao jedan pogodak.

Početak meča nije obećavao mnogo pošto su, utisak je, obe ekipe igrale prilično mlako celo prvo poluvreme. Pravi okršaj, ali i dobra igra „orlova“ usledila je tek u nastavku meča, kada je selektor Radomir Antić poslao na teren Tošića i Lazovića, opredelivši se za izuzetno ofanzivnu igru. Prvi gol Tošić je postigao već u 11. minutu, kada je najpre sjajno primio loptu na desetak metara od gola, izdržao duel sa defanzivcem domaćih, Butom, i potom pogodio nebranjeni deo mreže (1:0). Samo devet minuta kasnije Lazović je šutem iz voleja duplirao prednost „orlova“, posle centaršuta Obradovića (2:0). Ritam davanja golova, ponovo kroz deset minuta, nastavio je Tošić, i to remek delom. Fudbaler Mančestera napravio je pravi mali šou pošto je pre šuta najpre promešao odbranu Afrikanaca, a potom efektno plasirao loptu u gol (3:0). Počasni pogodak za domaćina narednog SP postigao je Mpela u nadoknadi vremena (3:1), a isti igrač je i na početku drugog poluvremena pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Promešao je karte selektor Srbije Radomir Antić i isprobao razne varijante za prvi tim. U prvom timu debitovali su Radosav Petrović, Marko Milinković i Nenad Tomović. Na drugoj strani, Kačar, Kuzmanović i Ninković pokazali su da imaju kvalitet za igru u prvom timu, mada se u to doduše i nije sumnjalo.

– Južna Afrika je igrala dobar fudbal u prvom poluvremenu. Imala je dobru organizaciju i kontrolu lopte. U nastavku smo popravili igru i sa golovima i celokupan utisak. Presudilo je što smo izmenama uspeli da pomerimo težište igre ka protivničkom golu – rekao je posle meča selektor Srbije Radomir Antić.

Srbija: Stojković, Ivanović, Subotić, Luković, Obradović (od 88. Tomović), Petrović (od 74. Rukavina), Kačar (od 46. Kuzmanović), Krasić (od 46. Tošić), Ninković (od 83. Milinković), Jovanović (od 46. Lazović), Žigić.

 

Francuska minimalcem preko Farskih Ostrva

Rezultati kvalifikacionih mečeva za SP

Grupa 3: Slovenija – San Marino (kasno sinoć)

Grupa 4: Azerbejdžan – Nemačka 0:2 (0:1)

Grupa 6: Belorusija – Hrvatska 1:3 (0:1)

Grupa 7: Farska Ostrva – Francuska 0:1 (0:1)

Grupa 9: Norveška – Škotska 4:0 (2:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari