Jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope, Marko Marin, uzburkao je nemačku javnost kada je ovoga leta prešao iz Borusije Mehengladbah u Verder. Tim iz Bremena, je za reprezentativca Nemačke srpskog porekla izdvojio nešto više od osam miliona evra, a omaleni dečko iz Bosanske Gradiške je već u prvim susretima Bundeslige krenuo da opravdava svaki uloženi cent.

 Razgovor sa Marinom smo vodili neposredno posle duela u Bundesligi sa Hertom u Berlinu, koju su gosti sa dve asistencije Srbina rešili u svoju korist (3:2).

– Samo smo prvu utakmicu kiksirali, posle te smo sve odigrali kako se od nas očekuje. Kratko sam pričao sa Gojkom Kačarom pred utakmicu, i malo za vreme iste. Njemu zaista super ide i najviše smo se pribojavali upravo njega. Dobro je da se zaustavio samo na asistenciji. Mislim da je odavno prerastao Hertu, koja je veoma slaba ove godine. Zadovoljan sam kako igram na početku prvenstva, četiri utakmice sam u postavi, što puni znači za moje samopouzdanje – ističe Marin.

Da li vam nedostaju Mehengladbah, saigrači i trener iz tog kluba?

– Nedostaju mi pojedini saigrači, pre svih Oliver Nojvil, a što se tiče kluba kao kluba, ne nedostaje mi. Posebno mi ne fali trener – priča omaleni vezista tima sa Vezer stadion.

Od koga ste imali najveću pomoć pri prilagođavanju na Bremen?

– Svi su super, ali bih istakao Duška Tošića i Juricu Vranješa. Sa njima nikada nije dosadno. Tu su u svako doba, i u njihovom društvu smeh nikad ne prestaje. Pored njih tu je i Brazilac Naldo.

Pratite li možda igre Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi?

– Svakako. Znam da sada na Marakanu stižu Francuzi, koje naši momci mogu da pobede. Nisu „galski petlovi“ ništa posebno, potrebno je da naši samo odigraju pametno i siguran sam da će Srbija uspeti da se plasira na Svetsko prvenstvo. Gledao sam sam i Ligu Evrope sa Duškom Tošićem, kada je Crvena zvezda pobedila Dinamo iz Tbilisija, međutim jako mi je krivo što su kasnije ispali. Sa druge strane drago mi je zbog Partizana, koji je uspeo da se probije u grupnu fazu tog takmičenja – zaključio je Marko Marin.

Ništa bez ćevapa

Marin priznaje da najviše voli domaću kuhinju. Kada je reč o ćevapima, i ostalim specijalitetima sa roštilja, reprezentativac Nemačke kaže kroz smeh: „Ma već sam se dogovorio sa Duškom Tošićem da u decembru dođemo zajedno u Beograd, pa se vreme mora izdvojiti i za ćevape“.

Duško i Jelena su sjajni

– Upoznao me je Duško sa svojom porodicom, i zaista su on i Jelena divan par, i pre svega sjajni ljudi. Često se međusobno posećujemo i uvek se super provedem kada sam u njihovom društvu, jer su skroz opušteni. Naravno tu je i hrvatski internacionalac Jurica Vranješ, glavni i odgovorni kada je atmosfera u pitanju – rekao je Marin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari