Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije doputovala je u Leogang gde će boraviti do 3. juna. Mesto nadomak Salcburga biće baza „orlovima“ u kome će se izabranici selektora Radomira Antića pripremati do polaska u Južnu Afriku. Stanković i saigrači napuštaće svoju bazu samo prilikom prijateljskih utakmica sa Novim Zelandom (29. maj) i Poljskom (2. jun). Leogang je inače poznati alpski skijaški i biciklistički centar idealan za bazične pripreme sportista.

– U Austriji ćemo imati neophodne uslove za rad. Počinjemo sa najvažnijim delom priprema, u kome sve taktičke i tehničke detalje moramo dovesti do perfekcije. Odigraćemo nekoliko prijateljskih utakmica, u kojima ćemo pokušati da primenimo razne varijante. Neophodan nam je mir i maksimalna posvećenost treninzima – naveo je Milan Jovanović.

Pošto je u subotu sa Interom postao prvak Lige Šampiona, Dejan Stanković dobio je od selektora dva dana odmora, tako da će se danas priključiti svojim saigračima. Jedan od stubova srpske odbrane i fudbaler koji je ove sezone briljirao u dresu Čelsija Branislav Ivanović smatra da će prijateljski mečevi biti idealna provera pred početak mundijala.

– Svima je jasno da ćemo, u odnosu na kvalifikacije, morati da podignemo nivo igre. Za mene šampionat počinje utakmicom sa Novim Zelandom. Oni neguju sličan stil igre kao Australija, dok Poljaci umnogome podsećaju na Nemce. Ne bih se bavio prognozama niti dometima naše selekcije. Važno je da zadržimo timski duh i racionalan pristup prema rivalima – istakao je poslovično miran i odmeren desni bek Čelsija.

Nikola Žigić, napadač srpske selekcije, svestan je snage rivala u grupi ali je uveren da će naša reprezentacija rušiti sve pred sobom.

– Gani, Nemačkoj i Australiji ništa neće značiti to što nas poznaju, jer ćemo na terenu rušiti sve pred sobom. Jaki smo kao grupa, odlično funkcionišemo, što predstavlja izvesnu garanciju da možemo zabeležiti dobar rezultat. Mislim da je najvažnije da prođemo grupi, tačnije da se plasiramo u osminufinala – samouveren je Žigić, dok je Marko Pantelić siguran da srpska selekcija može trijumfovati protiv Nemačke, bez obzira da li će „panceri“ imati na raspolaganju povređenog Mihaela Balaka.

– Žao mi je Balaka. U skladu sa sportskom logikom, uvek mi je krivo kada jedan vrhunski fudbaler zbog povrede ne može da nastupi za svoju selekciju. Verujem u naš tim, ubeđen sam da smo kvalitetniji i želim da to dokažemo protiv najboljeg tima Nemačke – zaključio je srpski napadač.

Antić „mladoj“ ulepšao venčanje

Neposredno pred zajedničko fotografisanje fudbalera, selektor reprezentacije Srbije primetio je mladi bračni par koji je organizovao svadbu baš u hotelu Prezident. Neposredan i spontan Antić je pozvao „mladu“ da se slika sa reprezentativcima što je ona oduševljeno i prihvatila. Verovatno nije ni sanjala da će dobiti ovakav svadbeni poklon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari