OŠ Nadežda Petrović u Velikoj Plani i dalje bez direktora: Zaposleni ne mogu da prime plate 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Posle dva konkursa za izbor novog direktora u Osnovnoj školi “Nadežda Petrović” u Velikoj Plani, još niko nije izabran na ovu funkciju.

Škola se, po rečima zaposlenih, od 9. novembra nalazi u svojevrsnom pravnom vakuumu, jer nema zakonskog zastupnika.

Direktorki Vesni Ilić mandat je istekao juče i trenutno ne postoji niko ko bi mogao da potpisuje plate, organizuje nastavu ili odobrava bolovanja i plaćena odsustva.

Ilić se od juče nalazi na bolovanju, jer je po rečima njenih kolega, prošla kroz velike probleme tokom proteklih šest meseci.

Naime, ona je pobedila na oba konkursa za izbor direktora, o čemu je Danas već pisao.

Prvi konkurs je poništen iz tehničkih razloga, a na odluku o drugom se još uvek čeka.

Neki članovi Školskog odbora su se ponovo žalili na tehničke propuste, pa se u ceo slučaj uključila prosvetna inspekcija.

Izvor blizak školi kaže za Danas, da je izveštaj inspektorke konačno stigao, iako je konkurs sproveden još u septembru.

– On je napisan na 10 strana i u njemu su ponovo navedene neke proceduralne stvari. Na primer, da je sednica Školskog odbora trebalo da bude zakazana nakon izjašnjavanja zaposlenih, a ne pre. To su tehničke stvari koje nemaju veze sa zakonom, već sa statutom škole, objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da izveštaj još nije javno dostupan jer postoji rok za žalbe, nakon čega bi trebalo da se odluči o tome šta će biti sa direktorskim mestom u ovoj školi.

Za to vreme zaposleni u njoj biće bez direktora i u nemogićnosti da ostvare svoja zakonska prava.

Danas je pokušao da dobije i zvaničan komentar iz OŠ „Nadežda Petrović“, ali se na telefone dostupne na sajtu škole niko nije javljao.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari