„Osećam se kao progonjena zver“: Dinko Gruhonjić za Danas povodom bekstva osumnjičenog koji je i njemu pretio

Ostavite komentar


  1. Kada sam svojevremeno video prof.dr Patrika Drida, sa novosadskog DIF-a, da uvodi red na VPS, a kasnije u povodu slucaja Gruhonjic i na Filozofskom fakultetu, pitao sam se zasto bas on. Odgovor je jednostavan, SNS prepoznaje psiholoski profil progonitelja i izbacivaca (diskoteka Madona – hotel Park) i takve regrutuje za prljave poslove gusenja slobode govora i demokratije na UNS-u.

  2. Kako seješ, tako žanješ. Niko ne može da izbegne rezultate sopstvenih akcija – to su karma i njen rezultat, vipaka, koji uvek idu zajedno. (1)

    Ono što možemo jeste da se uzdržavamo od neblagotvornih postupaka (karma) i tako izbegnemo neblagotvornposledice (vipaka).

    Kad gospodin promeni svoju karmu, promeniće i svoju vipaku – da se ne bi osećao „kao progonjena zver“ onda ne treba da se ponaša kao beslovesna zver.

    (1) Karma je svaka namerna akcija mišlju, rečju, i telom. Gospodin G. posebnu pažnju treba da obrati na svoje misli i reči, koje mu izviru iz misli, a rezultiraju podelama među ljudima, mržnjom, netolerancijom… Ako nema ništa pozitivno da kaže, nešto što spaja ljude, što vodi razumevanju među ljudima, motiviše na činjenje dobra, nešto što rezultira boljitkom za sebe i sve druge, onda je bolje da ćuti.

  3. Ovi iz“pasivnih krajeva“ su,ili progonjeni ili oni progone.

  4. Чему да се чудимо? Месец дана нису знали да је лик побјегао!? Па у Бањалуци је осуђени педофил побјегао из суда полицајцима !

  5. …sto se oseca progonjeno. Tim pre bi trebalo da on i Lalić imaju srca za one koji su progonjeni i proterani iz Hr, BiH, s KiMa …a ne da ih sad jos i oni proganjaju ,tvrdeci da im posrbljavaju Vojvodinu(kao da su ti mucenici zeleli da im dođu a ne da su odande proterani na traktorima, s malom decom, starima uz povike, uvrede…).
    Zao mi Vas je, a i Vi kad biste zalili taj namucen narod ne biste tako otrovno trabunjali i iste takve ostrascene privlacili.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.