Stranke, koalicije i grupe građana koje imaju odbornike u Skupštini opštine Osečina čekaju rasplet političkih prilika u Beogradu pre formiranja vlasti u opštini. Izvori bliski političkim strankama rekli su da u Osečini „svi pregovaraju, ali da niko nikom ne veruje“ zbog čega je dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Bogdan Đurić iz SPO konstitutivnu sednicu najavio za 14.

Stranke, koalicije i grupe građana koje imaju odbornike u Skupštini opštine Osečina čekaju rasplet političkih prilika u Beogradu pre formiranja vlasti u opštini. Izvori bliski političkim strankama rekli su da u Osečini „svi pregovaraju, ali da niko nikom ne veruje“ zbog čega je dosadašnji predsednik lokalnog parlamenta Bogdan Đurić iz SPO konstitutivnu sednicu najavio za 14. jul. Isti izvori tvrde da situaciju dodatno otežavaju nesporazumi Nove Srbije sa Demokratskom strankom Srbije i SPO prilikom usvajanja budžeta za 2008. godinu.
Predsednik opštine i član Nove Srbije Milan Simić rekao je da bi najbolje bilo kada bi lokalna vlast u Osečini odražavala odnos snaga u parlamentu Srbije zbog „vertikalnog povezivanja“. Simić je naveo da će, ako bude potrebno, povući kandidaturu za drugi mandat kako bi omogućio formiranje koalicije koja će moći da sarađuje sa novom vladom Srbije. Predlog budžeta nije predstavio Simić već većina u Opštinskom veću i lokalnom parlamentu predvođenja Đurićem i zamenikom gradonačelnika Zlatanom Pavlovićem (DDD).
Najviše mandata u novom sazivu SO Osečina ima SRS sa sedam, NS ima šest, G17 plus i koalicija DS – SPO po pet, SPS – PUPS četiri, DSS tri, GG „Za bolju Podgorinu“ Slobodana Krunića dva, a Pokret za Osečinu jedan mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari