Osim „Dare iz Jasenovca“ sporna i „Ledi Gaga“

Šta piše u tužbi i odgovoru na tužbu koju je reditelj Predrag Gaga Antonijević podneo protiv kolege Lordana Zafranovića

Ostavite komentar


  1. Cestitam ekipi filma ulazak u trku za oskara sto ovaj autosovinisticki list naravno nije objavio. Lordan ne bi trebao da prosipa zuc, jer on nema pausal na snimanje filmova o Jasenovcu.

    1. Pišete a nemate pojma još cam i takav, pristrasni i neobjektivni komentar Danas objavi.

      1. Nisu mu dali da snimi. Da bi se film snimio trebaju pare. Nekada su pare za velike i bitne projekte dobijali najbolji. Danas dobijaju podobni. PatriJote. Sramno je i kako gomiča komentatora pokušava da odbrani neodbranjivo. Pri tome, ovo je možda prvi film koji su u životu odgledali( mada sumnjam i da jesu). Lako je utvrditi da li je nešto plagijat. Ovde se iz aviona vidi da jeste i da iza filma stoji politikanstvo i Veliki „U Sve se Meša“ vođa.

  2. Ne razumem zašto je gospodin tražio novac od Srbije da finansira njegov film kada je on državljanin Hrvatske i živi u Zagrebu. Zašto nije Hrvatska finansirala film???

    1. Filmovi se snimaju u koprodukciji sa mnogim zemljama. Eto zašto su tražene pare i od Srbije! Pitanje je zašto je Antonijević tek sad snimio film o Jasenovcu. Pa nije imao scenario dok nije ukrao. I kako to da je glavni lik djevojčica kojoj čak nije ni promijenio ime, nego samo ispremetao slova. Umjetnik-režiser???? Čestit čovjek bi se sakrio u mišiju rupu.

    2. Zato što je jugoslovenski reditelja, antifašista i pri tomw vrhunski umetnik. Pri tome, započeo je projekat još u vreme bivše nam zajedničke zemlje.

    3. Doktor Mrki – kakve komentare postavljate prosto se pitam da li ste prirodno takvi ili je ovo samo botovski zadatak.
      pitanje za tebe genije: kome je u interesu da se snimi film o Jasenovcu : Srbiji ili Hrvatskoj? Zasto bi po tebi Hrvatska finansirala snimanje filma o zlocinima Hrvata?

  3. „Čovek“ dobije priliku da na konkursu podrži antifašistički film o Jasenovcu na kojem reditelj radi decenijama, a on ga ne samo odbije nego i besramno ukrade temu i prekopira treċinu scenarija. Ko god se frlja sa pričom o autošovinizmu nek najpre pročita scenario sa kojim je Zafranović konkurisao. I zar ima neko kome nije jasno da je „Daru“ gurala SNS mašinerija, što finansijski, što za kandidaturu za oskara… Ma šta mislili o filmu i koliki god da je njegov značaj, to nije ispravan način.
    Puna podrška Zafranoviću.

Ostavite komentar


Društvo

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem 8

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je državljanin Sjedinjenih Američkih Država Aleksander Martin M. (36) zbog sumnje da je 27. jula 2024. godine u centru Beograda neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, dok je u sobi jednog hostela gde je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao još jedan okvir i 14 metaka različitog kalibra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.