Bivši beogradski okružni tužilac Rade Terzić oslobođen je juče u Osnovnom sudu u Smederevu optužbi za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je vršio pritisak na podređene da iz pritvora puste pojedine pripadnike zemunskog kriminalnog klana.

Advokat Sead Spahović, jedan od tri branioca Radeta Terzića, u završnoj reči predložio je da sud odbaci optužbu po svim tačkama protiv njegovog branjenika jer je delo zastarelo. Spahović je rekao da samo delo koje se stavlja Terziću na teret ne postoji, kao i da nema dokaza da je optuženi učinio ono što mu se stavlja na teret. Advokat je naveo da bi bilo dobro da se nekadašnji republički tužilac Slobodan Radovanović odazvao na poziv suda da svedoči i objasni zbog čega je Rade Terzić uhapšen samo dan pred isticanje mandata Radovanoviću. Bivši okružni tužilac Rade Terzić je u završnoj reči naveo da je reč o dobro režiranom slučaju jer je jedini „možda u svetu“ čije je hapšenje obavljeno pred televizijskim kamerama.

Prvobitna optužba protiv Radeta Terzića bila je da je zloupotrebom položaja i pritiskom izdejstvovao da iz pritvora budu pušteni neki članovi zemunskog klana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari