ovčar banja mostfoto FoNet/TV FoNet

Građevinski inspektor Gradske uprave u Čačku M. B. je u ponovljenom suđenju u Višem sudu u tom gradu oslobođen krivice za pad visećeg mosta u Ovčar Banji, kada su život izgubile dve, a povređeno 10 osoba.

Viši sud je u maju ove godine čačanskog inspektora proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu prihvatio žalbu njegovog advokata, pa je slučaj vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Tužilaštvo je inspektora B. M. optužilo za teško delo protiv sigurnosti građana, odnosno da inspekcijski nadzor nije obavio u roku od 15 dana, kako mu je bilo naloženo, kao i da na mostu nije istakao rešenje o zabrani upotrebe.

Viseći most u Ovčar Banji kod Čačka srušio se 13. oktobra 2022. i tom prilikom život su izgubile dve osobe iz Republike Srpske, a deset je povređeno.

Toga dana oni su sa grupom od 115 građana krenuli iz Zvornika u posetu manastirima u Srbiji, a u Ovčar Banju su svratili kako bi posetili manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Viseći most se srušio kada je na njemu bilo više od 20 ljudi koji su krenuli ka manatiru koji se nalazi sa druge strane Zapadne Morave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari