Osmaci šetali do Predsedništva, traže ostavku ministra i poništavanje mature

Ostavite komentar


  1. Ne pravite od komarca magarca. Nije prvi put da su se testovi pojavili pre vremena, a nece biti ni poslednji. Mozda ih ima i svake godine samo sto ne izadju na velika zvona, Kod nas je 99% roditelja spremno da plati i testove i resenja za svoje mezimce. A inace skolstvo nam je vec odavno na silaznoj putanji, jos od kada uvedosmo radionice umesto ucionica. Nisu sve petice iste ni u jednom odeljenju, a koliko se tek razlikuju u razlicitim odeljenjima i razlicitim skolama? Promenili testove, a znanje niko nikome ne moze da uzme. Bune se oni kojima je propala investicija.

    1. Ljubice, ljubim te pametnu! I sta kazes, nije ni prvi ni poslednji put?! Pa divota je koliko je nas narod pomiren sa sudbinom. Mozda da naredne godine kako bi prenebregnuli bunjenje ovih sto im je „propala investicija“ podelimo svoj deci resenja, pa ko bolje prepise taj ima i vise bodova. Mislim kad vec znamo da ce se krasti testovi sto da ne postedimo ljude truda?!

    1. A sa omladinkama nazadnjaka Jutka 🙂 da volka i ljupka, ili pak onaj piroman iz Godske.

  2. k 19.06,2019.
    Ne moramo da izvozimo provaljene testove. I u Velikoj Britaniji procureli testovi iz matematike, pa niko ne dade ostavku, niti pade vlada ,niti ukinuse polaganje. Cak sta vise dodaje se da je curenje testova rezultat loše bezbednosti, kao i da se slična situacija dešavala i prethodnih godina kada su testovi kopirani i deljeni putem interneta.

    1. Ljubice, upotreba izraza „čak šta više“ je pleonazam. Da nisi i ti kupila rešenja testova svojevremeno?

  3. Nije bitno kakav je prijemni ispit, nego kakva je škola. U gimnaziji u mom gradu se i dalje drži visok kriterijum, pa se oni koji se upišu na kvarno brzo ispišu kad vide da je potrebno 4 godine učiti.

    Zato gimnazija ima sve manje đaka, što dovoljno govori o stanju svesti našeg naroda. Povećajte plate u školama koje ne poklanjaju ocene.

  4. I Danas je počeo da preuzima procene dr Neše iz Beograda. Na protest je bilo brat-bratu 700-800 malih maturanata. Dosadilo im da se sa njima poigravaju razni vučići, šarčevići, brnabićke… Oni nemaju zagađene umove i čula. i vide strašnu bedu i gutu laž, pljačku, kriminal i bedatoću vlasti i svojih starijih. Bravo naše tek procvetalo cveće! Vama niko ništa ne može!

  5. Ma i bez „curenja“ testove svake godine, kao i ove godine, se masovno prepisuje i dežurni nastavnici pomažu nekim učenicima.Ali, to valjda više i nije vest na to smo „oguglali“. Još samo da se naviknemo na ova „curenja“, „provaljivanja“…

  6. Opet manipulacija decom. Deca treba da shvat e da su njihovi najveći neprijatelji roditelji i babe i dede koji su izglasali ovakvu vlast. A pokojni Duško Radović bi sam parafrazirao sopstveni aforizam u „Deco tucite svoje roditelje kada počnete da ličite na njih“ jer to znači da su vas protrešno vaspitali i pre nego što izglasaju još goru vlast od postojelće koja će da vam totalno onemogući budućnost i napravi od vas dužničke robove

  7. Reforma obrazovanja treba da ide u pravcu :
    Osnovnu školu konstituisati na dobrovoljnosti,u srednju samo oni koji dokažu da su pametni,a na fakultete samo oni koji imaju para.
    Šta se time dobija?
    Mali broj obrazovanih koji neće predstavljati opasnost po bilo koju vlast,mani broj odlazaka u inostranstvo,bolja manipulacija sa neobrazovanim stanovništvom,rad za niže najamnine…..
    ama ima bog da nas vidi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.