"Osman Aga na repertoaru, ali gde je direktor policije?": Strukovno udruženje policije traži od Dačića da se pozabavi stanjem u MUP-u 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ zamerilo je ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću njegovo izvođenje pesme „Osman Aga” turskom predsedniku, čime, kako kažu, ministar skreće pažnju sa ozbiljnih problema koje muče Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Osman Aga na repertoaru, ali gde je direktor policije?“, pita ovo udruženje policije.

Kako kažu, dok ministar, ima vremena za simbolične i medijski atraktivne geste, stanje u MUP-u ostavlja mnogo prostora za zabrinutost.

„Suočavamo se sa brojnim problemima: budžet se nenamenski troši, oprema za policajce je nedovoljna i zastarela, a političko kadriranje, nepotizam i kronizam urušavaju profesionalne standarde. Kolektivni ugovor je istekao, bez ikakvih naznaka o njegovom obnavljanju, dok su uslovi rada za policajce daleko ispod očekivanih standarda“, naglašavaju iz ovog udruženja policije.

Obraćajući se ministru Dačiću, kažu da nisu zaboravili prethodni period njegovog mandata, kada je ekonomski i socijalni status policajaca bio na vrlo niskom nivou.

„Građani s pravom postavljaju pitanje: da li će se ti teški uslovi ponovo vratiti? Šest meseci ste na čelu MUP-a, a policija i dalje nema direktora. Problemi u ministarstvu se gomilaju, a odgovori na službene dopise izostaju. Pozivamo vas da usmerite pažnju na suštinska pitanja koja se tiču bezbednosti građana i poboljšanja uslova rada za policajce. Građani Srbije očekuju ministra unutrašnjih poslova koji će se ozbiljno i odgovorno posvetiti svom poslu. Od vas tražimo konkretne rezultate, a ne deklarativne poteze. Nadamo se da ćete, između ostalih obaveza, naći vremena da se posvetite problemima koji pogađaju Ministarstvo unutrašnjih poslova i naše policajce”, poručuju Dačiću iz ovog strukovnog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari