Učenici trećeg i četvrtog razreda Medicinske škole Draginja Nikšić u Sremskoj Mitrovici smer fizioterapeuta i prve godine opšteg smera sa još nekoliko drugara iz ostalih smerova i ove godine su obradovali najmlađe pacijente sremskomitrovačke bolnice i odneli im na dar novogodišnje paketiće.

Učenici trećeg i četvrtog razreda Medicinske škole Draginja Nikšić u Sremskoj Mitrovici smer fizioterapeuta i prve godine opšteg smera sa još nekoliko drugara iz ostalih smerova i ove godine su obradovali najmlađe pacijente sremskomitrovačke bolnice i odneli im na dar novogodišnje paketiće. Zanimljivo je da su novogodišnji pokloni kupljeni zahvaljujući dobrovoljnim prilozima koje su ovi učenici sakupili od svojih drugara i ponekog profesora.Sve je počelo pre tri godine kada je na ovu ideju došla njihova profesorica dr Olivera Majstorović, a oni je usvojii i razradili. Saosećajnost sa drugima u nevolji konkretizovana je tako što su se, kako rekoše odrekli samo jednog dana koka – kole, slatkiša ili dela dopune za mobilni i od novca koji je tako sakupljen kupili poklone za male pacijente.
Dragana, Jelena, Milan, Marko i ostali o svojim pobudama da urade ovako nešto kažu da su samo pomislili kako bi njima bilo da za Novu godinu budu u bolesničkoj postelji, daleko od porodice, drugara. Smislili su kako da pomognu onima kojima se to upravo desilo.Tako su se obučeni u odeću Deda Mraza i njegovih pomoćnika, kostim Dobre vile i Pipi Duge čarape pojavili na pedijatriji neposredno pred Novu godinu, noseći ogromne pakete i donoseći praznično raspoloženje. U kutijama koje su doneli svojim malim drugarima bilo je svega-od pidžama, pelena, kapica, čarapica do dečje kozmetike, flomastera i bojica, automobila i vozova i naravno, gomila slatkiša. Sve to je posebno upakovano, a iz svakog paketa virio je veliki plišani cvet ručno rađen, koji su kreirali đaci za svoje male drugare sa puno ljubavi. Zahvaljujući njima Katarina, Luka, Steva, Branka, Jelena, ipak, su dobili poklon od Deda Mraza, a darodavci osmeh koji vredi više od svog prikupljenog novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari