Fudbaleri Mančester junajteda i Mančester sitija bili su izuzetno ubedljivi protiv Arsenala, odnosno Totenhema, čime su već na startu sezone istakli najozbiljniju kandidaturu u trci za šampionskom titulom. „Crveni đavoli“ su sa 8:2 bukvalno ponizili igrače Arsena Vengera, dok su „građani“ predvođeni Edinom Džekom bili raspoloženi protiv „pevaca“ – 5:1.


Arsenal je svoju šansu propustio pri vođstvu rivala od 1:0 kada je De Hea odbranio udarac Van Persija sa bele tačke. Posle tog neuspešnog pokušaja ništa nije bilo isto. Runi je pogodio tri puta (dva puta iz slobodnih udaraca i jednom sa penala), Jang je gotovo na identičan način dva puta zatresao mrežu, a najteži poraz Arsenala u Premijer ligi „režirali“ su i Velbek, Nani i Park. Golovi Volkota i Van Persija samo su ulepšali predivno fudbalsko popodne na Old Trafordu.

– Naravno da je osećaj neverovatan posle ovakve igre i pobede. Svaki put kad igramo protiv Arsenala kao da nas gol hoće i dajemo ih mnogo. Arsenal ima nekoliko sjajnih igrača, ali mi smo danas bili briljantni – izjavio je Runi.

Ipak, najviše pogodaka na Ostrvu ovog vikenda postigao je igrač najvećeg rivala čete Aleksa Fergusona. Edin Džeko, fudbaler Mančester sitija, sa četiri pogotka „potopio“ je nade Totenhema da može „skinuti“ skalp velikom favoritu. Jedan gol dodao je Aguero, koji je na insistiranje trenera Roberta Manćinija doveden iz madridskog Atletika, dok je počasni pogodak za domaćina delo Kabula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari