Osmomartovski šahovski turnir 1Foto: Pixabay

Jubilarni, 50. Osmomartovski šahovski turnir održaće se od 3. do 13. marta u organizaciji Šahovskog saveza Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, uz podršku Gradskog centra za fizičku kulturu, hotela „Slavija” i Šahovskog saveza Srbije, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Ponosni smo na dugu tradiciju šaha u Beogradu, jer kada analiziramo pedesetogodišnju tradiciju ovog turnira, vidimo da su učestvovale zaista velike šahistkinje i šampionke. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da vidimo i monografiju koja bi objedinila 50 godina tradicije ovog turnira, rekao je Mladenović, saopštio je Beoinfo.

Ugostićemo šahistkinje iz Rusije, Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Francuske. Međunarodni karakter turnira je izuzetno važan, a ono što je posebno zanimljivo je sutrašnji događaj, otvaranje turnira i simultanka koja će biti odigrana u Svečanoj sali Starog dvora, najavio je on.

Izvršni direktor Šahovskog saveza Beograda Dragan Kotevski je rekao da su za ovogodišnji turnir dolazak najavili prvi sekretar francuske ambasade, ali i ambasador Švedske Jan Lundin, koji je poznat kao veliki ljubitelj šaha.

Prva dva kola se igraju u Deligradskoj ulici na DIF, dok se od trećeg kola turnir seli u hotel „Slavija”, rekao je Kotevski, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari