U Banji Koviljači je juče završen dvodnevni seminar „Žene to mogu“, koji je održan u organizaciji sekcija žena Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) Nezavisnost i Saveza samostalnih sindikata Srbije. Na seminaru je učestvovalo tridesetak sindikalnih aktivistkinja, političarki i predstavnica nevladinih organizacija iz Loznice, Banje Koviljače, Krupnja, Šapca i Lajkovca.

U Banji Koviljači je juče završen dvodnevni seminar „Žene to mogu“, koji je održan u organizaciji sekcija žena Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) Nezavisnost i Saveza samostalnih sindikata Srbije. Na seminaru je učestvovalo tridesetak sindikalnih aktivistkinja, političarki i predstavnica nevladinih organizacija iz Loznice, Banje Koviljače, Krupnja, Šapca i Lajkovca. Predstavnica UGS Nezavisnost Jelena Dopuđa rekla je agenciji Beta da je osnovna svrha seminara osnaživanje žena za javno delovanje na lokalnom, ali i državnom nivou. Teme seminara bile su rodna ravnopravnost, politika – ženski način, tehnike dominacije, aktivizam i motivacija, argumentacija i debatovanje, javno zastupanje.
Osim Banje Koviljače, prethodna dva dana, slični seminari održani su i u Nišu, Kraljevu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Skupovi su organizovani uz pomoć švajcarske organizacije „Svis Lejbor asistens“, u sklopu programa „Žene to mogu“, koji realizuje Norveška narodna pomoć. U Srbiji, za šest godina koliko se primenjuje, kroz ovaj program je prošlo 5.000 žena političarki. Program „Žene to mogu“ u Srbiji podržavaju Savet za ravnopravnost polova Vlade Srbije, Odbor za ravnopravnost polova pri Skupštini Srbije, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vojvodine, Misija OEBS u Srbiji i Radna grupa za ravnopravnost polova pri Paktu stabilnosti jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari