Konferencija o inovativnom razvoju i transferu znanja, na kojoj će neki od učesnika formirati vojvođansku mrežu za inovativni razvoj, biće održana danas na Univerzitetu u Novom Sadu, saopštio je Univerzitet.


Kako je najavljeno, konferencija će biti održana u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, a ugovor će potpisati rektor Miroslav Vesković i predstavnici novosadske i subotičke regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“ i „Smer“.

Vojvođanska mreža biće deo srpsko-mađarske prekogranične mreže za inovativni razvoj, čija će osnovna uloga biti pružanje podrške za podsticanje inovacija, a planirano je da sa Vladom Vojvodine učestvuje i u razvoju regionalne strategije o inovacijama.

U rad vojvođanskog dela mreže uskoro će se uključiti i fakulteti u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, udruženja, klasteri, poslovni inkubatori i regionalne privredne komore.

Kako je najavljeno, mađarski deo mreže zajednički će formirati Univerzitet u Segedinu, Mađarska regionalna razvojna agencija i brojne inovativne institucije iz Južne mađarske nizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari