Slovačka demokratska stranka počela je sa radom i političkim angažovanjem. Sedište stranke je u Novom Sadu u Miletićevoj 40, a za predsednika ove organizacije izabran je Ivan Ferko, nekada visoki funkcioner novosadske Demokratske stranke.


Slovačka demokratska stranka je tako postala najmlađa politička organizacija u Srbiji, a kako ističu iz te partije, neki od osnovnih ciljeva Slovačke demokratske stranke su povezivanje različitosti kultura i vera, razvoj ekonomije, socijalno odgovorna država, iste šanse za sve građane Srbije.

– Naša stranka će predstavljati interese slovačke nacionalne zajednice, ali i interese svih građana Srbije, bez obzira na nacionalnost, što govori i bogatstvo različitosti vera i nacionalnosti naših članova. Političko načelo Slovačke demokratske stranke je univerzalno misliti, regionalno se organizovati i lokalno odlučivati. Slovačka demokratska stranka se zalaže za privredni ekonomski razvoj Srbije i učestvovanje u njemu, uzimanje aktivnog učešća i odgovornosti za rešavanje ekonomskih problema naše zemlje. Razvoj domaće poljoprivrede i jačanje individualnih gazdinstava je samo jedan od načina jačanja ekonomije, za šta se stranka zalaže – kažu iz Slovačke demokratske stranke.

Pored navedenog, jedan od glavnih ciljeva partije biće i ulaganje u „domaću pamet“, koja je, kako kažu, „osnova za reformu školskog sistema koja je neophodna i u koju se što pre mora ući“. Slovačka demokratska stranka se zalaže za to da slovačka nacionalna zajednica bude most saradnje po mnogim pitanjima između Republike Srbije i Republike Slovačke, kao članice EU, te će ona tako svojim političkim zalaganjem slediti demokratski put Srbije ka EU i imaće šta da ponudi u političkoj stvarnosti Novog Sada, Vojvodine i Srbije, saopštavaju slovačke demokrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari