Osnovci neće dobiti nov predmet od 1. septembra: Šta su zapravo Vrline i vrednosti?

Ostavite komentar


  1. Samo im treba jos jedan predmet? U celom svetu deca bez opterecenjanidu u skolu kod nas ni torbe ne mogu da nose jer su teze od njih.

  2. Sve je to u redu kada bi imao ko da sprovede.
    Kako ovi zastrašeni ljudi, čast izuzecima, uvek spremni samo da pognu glave pred sektaškim direktorima i bahatim roditeljima mogu bilo koje dete nekoj vrlini da nauče?
    Takve stvari se najbolje uče iz ličnog primera, sve što deca provale da je fejk, piši propalo!

  3. Nastavu ovog tipa bi pre svih trebalo da drze sociolozi, jer se vrednostima pre svega bavi sociologija kao nauka. Ali, posto je ona ‘izbacena’ na velika vrata iz obrazovanja nakon uvodjenja demokratije naravno da se nigde ne pominju sociolozi kao strucni kadar. Naravno, treba reci i to da uvodjenje jednog izbornog predmeta nece nadomestiti sve one lose uticaje kojima su deca izlozena u ovom drustvu. Ovo je samo u sluzbi toga, da bi neko mogao da kaze kako se, eto, u prosveti mnogo trude oko nase dece.

  4. Mnogo je problema u društvu generalno a od nekud treba početi. Ne znam koliko će ovo da probudi svest ljudima,jer u pitanju su deca – sve potiče i počinje iz porodice. Ako roditelji deci od ranog uzrasta ne govore šta je dobro a šta lose, ne vaspitavaju ih da nije lepo i dobro nekoga povrediti fizički ili emotivno, ovaj predmet neće ništa promeniti. Ljudi danas nemaju vremena za porodicu jer su u trci za novcem, sve se svodi na to koliko si materijalno ili po položaju jak a to nisu prave vrednosti jednog društva. Empatije tu nema. Danas ( a i godinama u nazad ) bitno je samo kako si obučen, gde si putovao, koliko si „moćan“ a to da li si dobar čovek, da li ljude gledaš zdravorazumno i želiš da im pomogneš ako možeš …. toga malo ima… Nada ipak postoji – pomozimo mladim naraštajima da postanu dobri,kvalitetni ljudi!

  5. Iz ličnog iskustva znam da su se za časove Građanskog i Veronauke otimali za đake nastavnici spomenutih predmeta na početku školske godine .S druge strane , učenici su birali izborni , ne prema interesovanju , već gde se manje ili nikakako radi
    Ali , kad krene školska godina i svi se podmire sa fondom časova , i jedni drugi zaborave na đake , skoro i da ne drže časove ( svaka čast pojedincima ) – siti vuci i ovce na broju !
    Tako će biti i sa ovim , nakaradno smišljenim predmetom , ne vidim razlog zašto bi se išta promenilo

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.