– Grupa radnika koja je od nove godine ostala bez posla u pljevaljskoj „Vektri Jakić“, nakon što su im istekli ugovori o radu, zatražila je od uprave i vlasnika tog preduzeća da im isplati zaostala dugovanja i poveže radni staž kako bi neki od njih mogli da ostvare pravo na penziju. Od nadležnih državnih organa traže da preduzmu dodatne mjere i natjeraju njihovog bivšeg poslodavca da im isplati zaostala dugovanja. Menadžmen kompanije „Vektra“ obećava da će zaostala dugovanja isplatiti ovih dana.

 

Bivši radnici tvrde da im je „Vektra Jakić“ ostala dužna tri plate, regres, te da im nije uplaćivan radni staž posljednju godinu dana. Nekadašnji zaposleni u kompaniji tvrde da im uprava fabrike nije isplatila plate za oktobar, novembar i decembar prošle godine. „Ostali smo bez posla, a nijesu nam isplaćene tri plate i regres. Pored toga što smo kući otišli bez ikakvog prava na socijalni program, ne isplaćuje nam se ni onaj novac koji smo zaradili“, navode radnici. „Nekoliko radnika ne može da reguliše penziju jer im poslodavac posljednje godine nije uplatio radni staž. Zamislite u kakvoj su poziciji ti ljudi kojima je ’Vektra-Jakić’ onemogućila da odu i u penziju“, navode bivši radnici.

Oni kažu da je radnicima, koji su krajem godine ostali bez posla, neophodna pomoć jer su bez posla ostali usred zime kada je nemoguće naći neko drugo zaposlenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari