Novi, (ne)očekivani zaplet u Humskoj. Posle višednevnog ćutanja Partizanov smenjeni sportski direktor Mladen Krstajiću četvrtak se ponovo oglasio i pisanom izjavom pozvao „saborce“ u borbi sa upravom crno-belih Aleksandra Stanojevića i Vuka Rašovića da odustanu od svojih (medijski najavljenih) povlačenja s klupe srpskog šampiona, odnosno njegove filijale Teleoptika.

Vođa, do sada neviđenog bunta u našem sportu, još jednom im se zahvalio na solidarnosti i podršci, ali i apelovao na (kako je sam više puta rekao) najbolje trenere u našoj zemlji da ostanu na dosadašnjim mestima, zbog igrača koji ih vole i Partizana kojem su potrebni.

– Posle svih dešavanja, želim sada javno da pozovem Stanojevića i Rašovića da ostanu na svojim pozicijama. Oni treba da nastave tamo gde su stali i da igrače koji ih podržavaju i žele da rade sa njima vode do nove titule. Tako će pokazati ljubav prema svom klubu u ovom delikatnom trenutku – obratio se pomenutom tandemu nekadašnji as nemačkog Verdera i Šalkea, koji je pre šestomesečne funcionerske epizode kao kapiten crno-belih podigao domaću duplu krunu i predvodio crno-bele u Ligi šampiona prošle sezone.

Tim činom bi, smatra bivši reprezentativac, osujetili planove klupskim čelnicima, koji im daju javnu podršku, a tajno traže zamenike.

– Znam da bi oni bili najsrećniji da vide leđa i Saletu i Vuku sada… To je istina, jer oni ne žele dobro klubu. Žele da oteraju svu decu Partizana – tvrdi poslednja u nizu „žrtava“ sadašnje uprave koja je pre njega na različitim poslovima već“potrošila“ klupske veličine poput Ivana Tomića, Zorana Mirkovića, Slaviše Jokanovića, Gordana Petrića i Gorana Stevanovića.

Stajući u odbranu Stanojevića i Rašovića, njihov šef do pre par nedelja ponovo je „udario“ po onima koje je prozvao za nedomaćinsko vođenje kluba, sabotiranje sportskog sektora i kićenje tuđim perjem.

– Predsednik i uprava samo dokazuju koliko ne vole klub. Nisu još ni Skupštinu zakazali, a većza par dana počinju pripreme ekipe. To je dokaz njihove lažne ljubavi prema Partizanu. Smeju se svim vernim navijačima u lice i hvale time što su grubo prekršili Statut – kao da to nije dovoljno da se sami povuku – rekao je Krstajić, aludirajući na izjavu člana UO Ratomira Babića, koji je priznao da je uprava prekršila najviši klupski akt, ali da u tome ne vidi ništa sporno.

Na kraju, Krstajićje pozvao prvog čoveka Partizana Dragana Đurića da izađe u javnost i odgovori na pitanja koja mu je u više navrata postavio.

– Bilo bi lepo da sada navijači čuju i predsednika. Ali, ne verujem da će ih usrećiti i obavestiti da odlazi – većće opet poturiti nekog od svojih poslušnika iz UO da se oglasi. A posle će se kao i uvek skrivati iza tuđih reči i ograđivati od istih. Ponavljam da je bitno da Sale i Vuk ostanu, a ja ću nastaviti borbu za istinu i za Partizan a mislim i da će Skupština imati šta da kaže – poručio je Krstajićuoči sednice najvažnijeg klupskog organa vlasti, na kojoj će njegovi istomišljenici, kao kontru, verovatno potegnuti pitanje poverenja sadašnjoj Partizanovoj „vladi“.

Data rečili viši, klupski ciljevi? Stanojevići Rašovićsu na potezu.

Uprava spremila otkaz?

Ni čelnici Partizana ne sede skrštenih ruku. Predsednik Đurić i njegov UO ne žele više da čekaju da Stanojević uključi mobilni ili kompjuter, odnosno na bilo koji način im se javi sa redovnog odmora i razreši misteriju svog statusa, pa su mu izgleda kovertirali otkaz, koji će mu, ako ih kojim slučajem ne preduhitri tokom božićnih praznika, poslati na kućnu adresu, kao što su nedavno Krstajiću. U slučaju takvog epiloga, moraće ekspresno da promovišu novog trenera do početka priprema 16. januara, ali i isplate lepu svotu novca Stanojeviću, na ime raskinutog ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari