Dragan Stepanović, radnik beogradske kompanije Energoprojekta koji je nedavno kidnapovan u Nigeriji, oseća se dobro nakon bekstva od otmičara. On je preksinoć izjavio da je uspeo da pobegne verovatno zbog toga što otmičari nisu očekivali da poznaje teren gde je otet. Stepanovića su, dok je obilazio Energoprojektovo gradilište u selu Ugvadži, četvorica muškarca kidnapovali 16. novembra, „u sred bela dana“.

„Vozača su pretukli, pucali su, oteli su i naše vozilo, a prethodno su kidnapovali dve devojčice i dva dečaka, stare 10 do 12 godina. Uzeli su mi telefone i novac, odvezli do nekakve crkve, a zatim odveli dalje“, opisao je Stepanović. „Sledećeg dana su mi rekli da stanem i čekam auto koji će doći po mene, a oni su otišli sa decom. Ne znam zašto su me ostavili samog“, rekao je Stepanović.

„Posle 15 minuta sam krenuo. Znao sam kuda treba da se krećem i uspeo sam da dođem do puta, ispričao je Stepanović, koji se suočio sa problemom jer nijedan vozač nije hteo da stane da bi ga povezao, ali ga je na kraju ipak prevezao jedan motociklista. Otmičari su navodno tražili otkup od tri miliona dolara, a zatim 1,3 miliona, ali u Nigeriji su prvi zahtevi kidnapera uvek veliki. Zbog toga pregovori o oslobađanju najčešće traju dve do tri nedelje. Dragan je, na sreću, uspeo da pobegne, rekao je direktor Energoprojektove kompanije u Nigeriji Dejan Jerotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari