Ahitekta Miodrag Popović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za oblast urbanizma, podneo je ostavku na tu funkciju. Rešenje o njegovom razrešenju sa mesta pomoćnika gradonačelnika već je doneto, ali kako Popović trenutno koristi godišnji odmor, to će mu radni odnos na (do)sadašnjoj funkciji oficijelno prestati 26. decembra.

 Popović nije javno obrazložio svoje povlačenje sa jedne od bitnijih pozicija u kragujevačkoj gradskoj upravi, a da li će to učiniti do kraja meseca, kada mu mandat zvanično prestaje, još uvek se ne zna.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da je Popović podneo ostavku jer je bio nezadovoljan svojim ingerencijama na funkciji koju je obavljao. – Tražio sam da mi dostavi spisak nadležnosti nad kojima bi imao ingerencije, ali Popović to nije učinio – veli Stevanović.

U Kragujevcu se spekuliše da je Popović, koji je u prethodnom sazivu kragujevačke gradske vlasti bio glavni gradski arhitekta, većduže u sukobu sa pojedinim uticajnim funkcionerima lokalne samouprave, te da je to jedan od osnovnih razloga za podnošenje ostavke na mesto pomoćnika gradonačelnika za urbanizam, na kojem je prethodno ostao bez kompetencija i nadležnosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari