Direktor Ustanove za fizičku kulturu u Gornjem Milanovcu Aleksandar Simićpodneo je ostavku nakon što su njegove kolege javno posumnjale u autentičnost Simićeve diplome sa Fakulteta za fizičku kulturu na Palama kod Sarajeva. U opštinu je u utorak stigla Simićeva ostavka u kojoj je samo napisao: „Podnosim neopozivu ostavku.“

Simićeva diploma iz 2007. godine, čija fotokopija je pokazana novinarima u Ustanovi fizičke kulture, nosi broj 3.417, napisana je ćirilicom, ali umesto slova „lj“ nalaze se dva slova – „l“ i „j“. Novinarima je Simićev kolega, koji je tražio anonimnost, pokazao svoju diplomu sa istog fakulteta, iz 2004. godine, koja ima broj 321. Po takvoj evidenciji za tri godine na fakultetu je diplomiralo 3.096 studenata, što bi bilo za Ginisa, naveo je sagovornik, izrazivši sumnju u autentičnost direktorove diplome.

Simićjuče nije bio dostupan za komentar, a na posao nije došao. Predsednik Skupštine opštine, koja ga je imenovala pre šest meseci, Mihailo Vučetić, rekao je da će se Simićeva ostavka razmatrati na prvoj sednici i „niko neće biti aboliran od odgovornosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari