Poštujući odluku stranačke centrale da DS na lokalu ne ulazi u koaliciju sa naprednjacima, novoizabrani zamenik predsednika opštine Aleksandar Kolić podneo je ostavku na tu funkciju samo dva dana nakon izbora.


– Povod za novonastalu situaciju jeste činjenica da su odbornici opštine Trgovište za novog predsednika lokalnog parlamenta izabrali Nenada Krstića iz Srpske napredne stranke. Kolić je postupio u skladu sa generalnom politikom stranke da na lokalu nigde ne pravimo koalicije sa SNS – pojasnio je za Danas predsednik Gradskog odbora DS u Vranju Goran Stefanović. To je novinarima potvrdio i sam Kolić. Novi predsednik opštine Trgovište Radoslav Jordanović (SPS) kaže da se ostavkom Kolića odnosi u vlasti nisu promenile, jer su petorica odbornika iz DS, uključujući i novoizabranog potpredsednika Skupštine Bratislava Krstića.

– Smatram da je i posle ostavke Kolića, koalicija na vlasti stabilna jer imamo 14 od 25 mandata – ocenio je Jordanović. On je naveo da je novo rukovodstvo „apsolutno svesno da sve svoje potencijale i energiju mora usmeriti ka ekonomskom jačanju nerazvijene opštine Trgovište i prevazilaženju političkih trzavica nakon izbora“.

Novu lokalnu vlast u opštini Trgovište formirali su DS sa šest, socijalisti sa pet i koalicija u kojoj su SNS i Reformistička stranka sa četiri mandata, dok je URS sa deset odbornika ostao u opoziciji a dosadašnji predsednik opštine Darko Tomić smenjen sa te funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari