Oštećen nasip na levoj obali Save, građani bez odgovora nadležnih o bušotinama 1Foto: N1

Nasip na levoj obali Save je oštećen, što je utvrdilo i preduzeće Srbijavode, uz konstataciju da ne mogu garantovati bezbednost od poplava. Branislav Tomić ispred udruženja „Za naš kej“ kaže da ovakvi radovi nisu izuzetak i da odgovori nadležnih institucija, sem Srbijavode, još uvek nisu stigli.

Građani novobeogradskog bloka 70 dostavili su prijavu da je nasip na levoj obali Save oštećen, gde je preduzeće Srbijavode konstatovalo da je zaista došlo do oštećenja, da ne mogu garantovati bezbednost od poplava. Upućen je i dopis Sekretarijatu za inspekcijske poslove, tražeći da izvrše inspekcijski nadzor.

Kako reporter N1 navodi, oštećene je konstatovano kod keja u bloku 70a, na kraju Ulice Doktora Agustina Neta.

„Nažalost, navikli smo da se ovakva bušenja nasipa odvijaju. Mi smo se ponadali da će od 2022. kada je gradonačelnik najavio da će uvesti red na nasipu, da će se prekinuti da opasna praksa, ali krajem septembra se ponovo dogodio jedan incident, što znači da se ništa novo nije dogodilo“, rekao je Tomić.

Ljudi iz Srbijavode, kako navodi, su vrlo brzo izašli na teren, gde su konstatovali da je nasip oštećen.

„Rekli su da je to krivično delo, da se ne zna kolika je dubina iskopanog rova i da sumnjaju čak da je tu sprovedeno crevo za vodu – ne samo za struju. Mi smo odmah prijavili i policiji, kako bi se utvrdilo ko je ovo uradio. Policija je bila na licu mesta. Podneo sam zahtev da mi se dostavi njihov izveštaj, ali još uvek nisam dobio odgovor“, objašnjava sagovornik N1.

Nema odgovora ni od inspekcija, ni drugih nadležnih organa.

„Poslednji put kad sam im se obratio rekli su da je inspekcijski nadzor još uvek u toku i da će me obavestiti kad bude završen, iako su stvari jasne. Obratio sam se i Elektrodistribuciji Beograd, jer se vidi da je strujni priključak došao do stuba koji se nalazi na samoj okretnici. Postavio sam pitanje šta se dešava, da li su dali dozvolu za priključan i nisam dobio odgovor. A Srbijavode je rekla da nisu dali dozvole i da je to ilegalno urađeno“, zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari