Oštećen spomenik kralju Petru u Zrenjaninu

Ostavite komentar


  1. Nema sreće za Srbiju dokle god diže spomenike diktatorima koji su gušili slobode naroda.

    1. Kralj Petar Prvi ne samo da nije bio diktator,.nego najliberaliji vladar Evrope tog vremena.

  2. Spomenik je inace arhitektonsko ruglo , a sama licnost , nema nikakvih dodirnih tacaka ni sa Zrenjaninom , ni sa Vojvodinom . Ovaj grad je zaduzilo puno drugih ljudi ..

    1. Taj spomenik je tamo bio do 1941. i srusio ga je okupator. Kralj Petar je oslobodio Zrenjanin i Banat. Nije ruglo jer je to kopija iz 1935.

  3. Postavljanje spomenika kralju na trgu Republike. Zastava i grb Republike sa krunom. Pa to samo u Liliputaniji postoji.

  4. Kralj Petar nema nikakve veze sa Zrenjaninom kao i sa Vojvodinom. Srbija je dobila na poklon Vojvodinu a kaznjena je Madjarska. Srbija je oduvek smatrala da je Vojvodina njena krava muzara i nista vise.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.