Juče su počeli radovi na saniranju ulica i deonica lokalnih puteva koji su oštećeni zbog radova na Koridoru 10 i zaobilaznici oko Subotice, obavestio je novinare gradonačelnik Saša Vučinić. S obzirom da je određenim trasama u vreme trajanja radova prolazilo dnevno na stotine kamiona natovarenih peskom i šljunkom, to je ostavilo velika oštećenja na asfaltu.

Pojedine ulice su gotovo razorene, i građani su više puta ulagali protest kod izvođača radova, koji je obećavao, i bio u obavezi da sve vrati u prvobitno stanje.

– Mi smo i kao grad Republičkoj direkciji za puteve u više navrata upućivali zahteve da se šteta sanira i naša upornost se isplatila. Dobrim delom zahvaljujući ministru ekologije, rudarstva i energetike Oliveru Duliću koji je takođe intervenisao da se popravi sve što je oštećeno kamionima, rekao je Vučinić, ocenivši da mnogi građani nisu verovali da će to ikad više biti popravljeno.

Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine oktobra, a obuhvataju popravku, presvlačenje asfaltom, ili ponovno asfaltiranje ulica ili samo delova saobraćajnica na 12 lokacija – na Paliću, u Subotici, Tavankutu, Ljutovu. Neki delovi će biti prvi put asfaltirani, kao što je deonica od naselja Gabrić do Oroma, a takođe će i atarski putevi na 10 lokacija biti poravnati. Ukupno treba obraditi 13 kilometara oštećenih puteva, a vrednost radova je 143 miliona dinara, kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Josip Kovač Striko.

On je najavio da će stanovnici pojedinih ulica na Paliću, koji su trpeli teretne kamione kojima se prevozio pesak i šljunak do gradilišta, dobiti i nove trotoare. Direkcija je već pripremila potrebnu dokumentaciju, a izvođač radova je subotička firma Vojput.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari