U Partizanu nikako da se nauče na sopstvenim greškama i odustanu od samouništavajuće politike. Prošlogodišnje muke s desnim štoperom i njihova visoka cena u kvalifikacijama, prvo za Ligu šampiona pa za Ligu Evrope kao da nisu naučili pameti ljude koji (još) vedre i oblače u kući petostrukog uzastopnog prvaka, pa se sadašnji stručni štab suočava s istim problemima koje su imali oni koji su vodili ekipu prethodnog leta u ovo doba.


Povreda zadnje lože Miloša Ostojića sama po sebi ne bi bila velika vest, jer nije preozbiljna a ide u rok službe svačije sportske karijere, da crno-beli imaju pravu zamenu ovom mladom, talentovanom i, od proleća, standardnom članu zadnje linije „parnog valjka“. Mada je u medijskim istupima uglavnom poricao ili svesno umanjivao neophodnost angažovanja još jednog centralnog defanzivca na toj strani terena, sportski direktor Ljubiša Tumbaković već mesecima bezuspešno traga za pojačanjem na tom mestu. Imao je nekoliko opcija, u par slučajeva su pregovori dignuti na međuklupski nivo, ali nijedan od iskusnih stranaca nije još stigao u Humsku. Ne zato što nisu hteli već zato što predsednik Dragan Đurić i njegov Upravni odbor nisu želeli da se „isprse“ za obeštećenje i platu igrača, a prelazni rok im nije doneo ni jedan evro u ispražnjenu klupsku kasu, koja se ne puni njihovim ili sponzorskim parama nego prodajom fudbalera.

Tumbakovićev prethodnik Mladen Krstajić obrnuo je više novca prošlog leta, ali je zbog isforsiranog slanja Stefana Savića u Mančester siti, Nemanja Rnić imao samo dva treninga za uigravanje s ostatkom odbrambenih fudbalera, što je u finišu prvog meča s Genkom rezultiralo teškim nesporazumom u igri i porazom na tlu Belgijanaca, dok će sada desnog štopera glumiti klasični bek Aleksandar Miljković. Do skora marginalizovani starter iz prošlih sezona odlično je odradio posao protiv smešnog BSK-a, možda će protiv Tromsa biti još bolji i promeniti poziciju u timu, ali za klub takvog renomea i pogotovo ambicija neozbiljno je da toliko rizikuje, odnosno nema u svakom trenutku najmanje dva dobra rešenja na svakom mestu u prvih 11, osim kada viša sila kao što su kartoni i povrede ne prorede tu konkurenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari