Osuda vandalizma u nekadašnjoj Glavnoj železničkoj stanici

Ostavite komentar


  1. Svako kulturno dobro i postoji da bi posetioci mogli da uzivaju u njima i da preko njih dodju u dodir sa prosloscu.Vandalizam treba iskoreniti i svaki dan treba se boriti protiv ovakvog vida destruktivnog ponasanja.

  2. Ma nemojte molim vas cist OSUD VANDALIZMA u centru Beograda. A, sta je sa napustenim i razvaljenim hotelom u centru Vrnjacke Banje, hotelom „ZELEZNICAR“ … koji je jos kobajagi pod „zastitom“ Kulturno istorijskih spomenika iz Kraljeva, inace LEGAT Kralja Aleksandra Karadjordjevica … svim zeleznicarima za oporavak i odmor, u nekakvom minulom vremenu. Sta to SNS olos vise ima da rasprodaq a da oni predhodnici to nisu uradili. Infrastukturu i sve objekte koji su nekada nesto znacili a sada namerno su prepusteni da propadnu i da se POKLONE – NE PRODAJU- UPRAVO poklone svojim NAPRDNJACKIM KUMOVIMA i O L O S U ! U tome je poenta i ni u cemu vise Vucic radi ovo sto je Dinkic zapoceo a nije zavrsio. CINJENICA, zar ne ?

  3. Ne znam kako nekome može ovakva ‘ideja’ da padne na pamet? Ne znam ko je to uradio, ali sigurno je da nema opravdanja za to i treba najstrože kazniti počinioce.

  4. Prema pisanju medija, nepoznate osobe su isekle i u delovima iz depoa ložionice odnele najstariju lokomotivu iz kolekcije Železničkog muzeja.???? Ово ми није јасно! „Непознате особе“? Да ли је могуће да је та локомотива била величине дечије играчке па је „неко“ стрпао у џеп? Овај идиотлук власти прелази границу здравог разума. Сава-малу није „нико“ рушио, односно „не зна“ се ко је то био. Сада се КРАДЕ део по део оног што иоле вреди у том Савском амфитеатру, шине и прагови (за ложење) су ко зна где завршили. Објекти који остају су на волшебан начин променили власника…..И ко зна какве будалаштине још можемо прочитати да се десило ово-оно и сличне будалаштине без објашњења!

  5. Danas jednu lokomotivu, sutra drugu, na kraju odnesu i cigle. Ostane samo ledina. Zgodno za jos jednu kulu.

Ostavite komentar


Društvo

Ćuprija i danas najtopliji grad u Srbiji 10

Ćuprija i danas najtopliji grad u Srbiji

Najtopliji grad u Srbiji i danas je Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha iznosila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a 39 u više od deset gradova širom zemlje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.