Zagorka DolovacFoto: FoNet/ Zoran Mrđa

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice S.Ž. (45) je osuđen na kaznu kućnog zatvora od devet meseci zbog pretnji smrću republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac. Pored kazne kućnog zatvora sa nanogvicom, sporaumom o priznanju krivice koji je sklopljen između Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog, a koji je sud potvrdio presudom, S.Ž. je osuđen i na novčanu kaznu od 500.000 dinara.

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je uhapšeni S.Ž. (45) zbog ugrožavanja bezbednosti republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, prenosi N1.

„Okrivljeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, da je uputio pretnje Vrhovnom javnom tužiocu Republike Srbije Zagorki Dolovac, nakon čega je branilac okrivljenog podneo predlog javnom tužiocu za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela kojim će okrivljeni biti osuđen na kaznu kućnog zatvora sa nanogvicom u trajanju od 9 meseci, na meru bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom Zagorkom Dolovac u trajanju od 3 godine, kao i na uplatu novčanog iznosa od 500.000 dinara na ime imovinskopravnog zahteva koji će na zahtev Vrhovnog javnog tužioca Zagorke Dolovac biti doniran u dobrotvorne svrhe – Dečijem selu “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici“, navodi se u saopštenju.

Treći osnovni sud u Beogradu je potvrdio sporazum zaključen između javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, okrivljenog i njegovog branioca i doneta je presuda kojom je okrivljeni osuđen na navedene sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari