Osuđivanjem žrtve štite nasilnika Jutku

Sagovornice Danasa o seksizmima i omalovažavanju Marije Lukić na društvenim mrežama

Ostavite komentar


  1. Dakle, čak i ovi što poržavaju manijaka iz Brusa nisu mogli da nađu bolji opis, pa su ga uporedili sa psom.Time su i sebe, verovatno nehotice, svrstali u isti čopor. Još mi se više sviđa Jutkina rečenica da ovo nije napad na njega lično, nego na voljenog mu vođu. Da li je jadnik time hteo da kaže da su se one nesrećnice koje su mu podlegle, u stvari dale Vučiću lično!? Mnogi diktatori imaju u svojim poslušnicima produženu ruku, Jutka je prvi zabeležen slučaj produženog falusa za koji sam čuo!

  2. istinske žrtve i osvetoljubive žrtve? Treba podržati žrtve seksualnog uznemiravanja, ali ne i osvetoljubive žrtve. Obzirom da se više žena osmelilo da progovori o problemu sa Jutkom moguće je da Marija nije napuštena ljubavnica koja je odlučila da se sveti. Naravno, to ne znači da treba da se automatski stane i u odbranu odbačenih ljubavnica i da ne postoji potreba da se sazna puna istina. Zar muškarac ne može biti žrtva neistinite priče žene koja želi da mu se osveti jer ne želi da bude sa njom?

    1. Da li ti doista verujes kada pogledas nju i njega posle svih dokaza koje je iznela i tvrdis da je ONA kriva?

  3. Marija Lukić je heroina, moderna Čučuk-Stana. Dahije su bile posebno omrznute zbog silovanja žena.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.