Član Gradskog veća Pančeva i predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Milan Andrejić (48) priveden je juče zbog osnova sumnje da je primio mito od 3.000 evra, saopštio je juče MUP Srbije.


Andrejić koji je zadužen za privredu i ekonomski razvoj grada Pančeva osumnjičen je da je od predstavnika nevladine organizacije „Prijatelji Pančeva“ kojoj je dodeljena organizacija ovogodišnje manifestacije „Pančevački karneval“, zahtevao i primio 3.000 evra, navodi se u saopštenju. Kako je saopšteno, on je navodno tražio taj novac da bi lično odobrio da se milion dinara koja su gradskim budžetom inače namenjena za održavanje manifestacije „Pančevački karneval“, uplate na račun organizatora manifestacije. Osumnjičeni Andrejić će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu, dodaje se u saopštenju.

Andrejić je oko 10 sati ujutro u pratnji dva uniformisana policajca i troje inspektora iz policijske marice uveden u zgradu gradske uprave. Akciju su zajednički izveli pančevačka policija i Više tužilaštvo u tom gradu u nastavku akcije suzbijanja korupcije.

Rukovodstvo Pančeva saopštilo je naknadno da očekuje od nadležnih organa da utvrde činjenično stanje u vezi sa odgovornošću člana Andrejića. „Imajući u vidu kvalifikacije iznete u saopštenju MUP-a Srbije, ne želimo na bilo koji način da našim izjavama utičemo na rad nadležnih u ovom postupku“, istakli su gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš u zajedničkoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. 

Uhapšena trojica zbog ucena

Pančevačka policija saopštila je juče da je uhapsila tri osobe iz Neuzine zbog sumnje da su iznuđivali novac od I. B. iz Pančeva. Osumnjičeni Andrija N. (43), Slavko N. (29) i Toma N. (50), u više navrata iznudili su od oštećenog ukupno 120.000 dinara pod pretnjom da će objaviti navodne kompromitujuće fotografije i video snimke. Oni su, kako se navodi tražili još 2.000 evra da bi taj materijal uništili. Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari