Istražni sudija Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici Nebojša Starčević počeo je saslušanje Gorana Pavlovića (20) iz Velikih Radinaca, za koga se sumnja da je 28. septembra na autobuskom stajalištu u Sremskoj Mitrovici zaklao Jelenu Milošević (16) iz Velikih Radinaca, učenicu drugog razreda turističkog smera u Ekonomskoj školi „9.

Istražni sudija Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici Nebojša Starčević počeo je saslušanje Gorana Pavlovića (20) iz Velikih Radinaca, za koga se sumnja da je 28. septembra na autobuskom stajalištu u Sremskoj Mitrovici zaklao Jelenu Milošević (16) iz Velikih Radinaca, učenicu drugog razreda turističkog smera u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici. Kako saznajemo, istražni sudija će uskoro saslušati i svedoke zločina kakav se ne pamti u ovom delu Srema.
– Tužilaštvo je stavilo zahtev za sprovođenje istrage. Trenutno se prikupljaju zapisnici sa obdukcije, rezultati analiza krvi i svi drugi zvanični nalazi. Osumnjičeni je u svom iskazu tvrdio da je bio pijan prilikom izvršenja dela. Kada stignu nalazi veštaci će dati stručno mišljenje o tome koliko je alkohol uticao na njegovu svest – navodi okružni javni tužilac Ratko Galečić. On najavljuje da će biti zatraženo i psihološko i neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno ubica će biti upućen na posmatranje u zatvorsku bolnicu.
U istrazi ovog zločina tužilaštvo i istražni sudija još rade na utvrđivanju konačnog spiska svedoka. Bez problema je utvrđen identitet osoba koje su pojurile za ubicom i savladali ga do dolaska policijske patrole. Sada se pozivaju svedoci koji su na prepunom autobuskom stajalištu kraj školske zgrade bili neposredni očevici zločina. Reč je, uglavnom, o maloletnim učenicima Ekonomske škole koji na nastavu putuju iz okolnih sela.
Nadležni zvaničnici za sada izbegavaju svaki komentar o mogućoj kazni za ubicu koji je zbog neuzvraćene ljubavi bukvalno zaklao šesnaestogodišnju učenicu. U Mitrovici se spekuliše, pošto je reč o osobi koja pravno ima status mlađeg punoletnog lica, da je izvesno da ne može da bude osuđen na više od 15 godina zatvora. To izaziva ogorčenje rodbine i prijatelja žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari