Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić odredio je juče pritvor za četvoricu navijača fudbalskog kluba Borac zbog napada na fudbalera iz Gane Solomona Opokue. Stanić je rekao da je odredio pritvor od 30 dana, sa mogućnošću produženja, četvorici Čačana – Darku Obrenoviću (21), Milanu Milosavljeviću (21), Nikoli Cvetkoviću (21) i Mladenu Ikoniću (24).

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić odredio je juče pritvor za četvoricu navijača fudbalskog kluba Borac zbog napada na fudbalera iz Gane Solomona Opokue. Stanić je rekao da je odredio pritvor od 30 dana, sa mogućnošću produženja, četvorici Čačana – Darku Obrenoviću (21), Milanu Milosavljeviću (21), Nikoli Cvetkoviću (21) i Mladenu Ikoniću (24). Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo izazivanja nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivost prema Opoku koji je u Čačku na probi i pregovorima sa Borcem.
Prema Stanićevim rečima, nakon utakmice Borca protiv Bežanije, u subotu, 8. marta, četvorica mladića su napala tamnoputog fudbalera, koji je takođe pratio utakmicu kao gledalac. Oni su ga napali dok se vraćao sa utakmice, u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“, i tom prilikom su ga tukli rukama i nogama i vikali: „Ubijte crnca“, „Šta radiš ovde, crnčugo“ i psovali mu „majku crnačku“. Opoku je uspeo da pobegne tako što je preskočio ogradu škole i ušao na sportski teren gde su drugi sportisti vežbali i gde je bilo policije koja ga je zaštitila i uhapsila napadače. Taj incident juče su osudili trener Borca Milovan Rajevac i predsednik Upravnog odbora kluba Vojislav Ilić. Ilić, koji je i predsednik čačanske skupštine, izjavio je novinarima da se ograđuje od „huliganskog ponašanja“ grupe mladića koji su svojim postupkom, koji je ocenio kao „vandalski“, naneli štetu ne samo Borcu već i Čačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari